BAUKUNST Performance & Performativity

gepubliceerd op 26.06.2019 A+ Expo

Sportcentrum ‘la Fraineuse’, Spa © Julien Hourcade

Sinds 2019 organiseren A+ Architecture in Belgium en BOZAR samen een nieuwe reeks tentoonstellingen rond Belgische architectenbureaus die de voorbije jaren internationaal furore maakten. De tweede tentoonstelling in de reeks, Performance & Performativity, is gewijd aan het Brusselse architectenbureau BAUKUNST, dat Adrien Verschuere in 2008 oprichtte.

Al sinds het prille begin van het bureau werkt Adrien Verschuere samen met tal van andere disciplines.  Zijn architectuur verschuift zo naar het raakvlak tussen kunst en wetenschap.

Performance & Performativity toont het belang hiervan én het resultaat: Bewegende maquettes, foto’s, video’s en diverse installaties illustreren de recente productie van BAUKUNST en dompelen ons onder in zijn bijzonder universum van artistieke, filosofische en technische referenties.

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling geven BOZAR BOOKS, A+ Architecture in Belgium en Koenig Books een boek uit over het werk van BAUKUNST.

Curatoren: Adrien Verschuere, Roxane Le Grelle en Iwan Strauven
In samenwerking met Lara Molino en Lorenzo Vicari

BAUKUNST Performance & Performativity
Van 25.09.2019 t.e.m 05.01.2020
Opening: 24.09.2019
Lezing van Adrien Verschuere op 24.09.2019 om 19 uur
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Coproductie : BOZAR, A+ Architecture in Belgium
Sponsors : AR-CO Insurance cooperative for designers in the building sector, Bureau BouwtechniekDelta LightKnaufKone, Legrand/BTicino, MicomDoorModena/ArchicadNiko, Piano’s MaeneSchermNed
Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles en de Vlaamse overheid

schrijf je in voor de nieuwsbrief