Verinnerlijking

AgwA
gepubliceerd op 12.04.2016 | tekst Thomas Martin publieke ruimte
© Marie-Françoise Plissart

© Marie-Françoise Plissart

Wie niet met de façade bezig is, heeft tijd voor verinnerlijking. AGWA ontwierp een consistent ensemble van eenvoudige maar onverwachte vormen binnen de muren van GC De Kriekelaar in Schaarbeek.

Nagenoeg onzichtbaar ligt het Gemeenschapscentrum De Kriekelaar midden in een klassiek Schaarbeeks bouwblok. Het was die ligging die de Vlaamse Gemeenschapscommissie ertoe verplichtte om in 2013 tot actie over te gaan. Doordat de spektakelzaal ondergebracht was in een bestaande en dus niet adequaat geïsoleerde loods, klaagden de omwonenden steen en been over het lawaai.

>> Lees verder in A+259 (verschijnt op 19 april).

download pdf
AgwA
GC De Kriekelaar | 2016
A+A+259
pagina's 17

Mensen die dit artikel lazen bekeken ook

schrijf je in voor de nieuwsbrief