Publieke ruimte Schootstraat

Frédéric Nicolay (décorateur)
gepubliceerd op 15.08.2011 publieke ruimte
© A3
© A3
© A3

Op een boogscheut van de Vlaamse poort in Brussel ligt de Schootstraat. Ter hoogte van nummer 2 ligt er een rustig pleintje in de drukke, trendy buurt die ook geplaagd wordt door ‘stedelijk geweld’. De gevel die de achtergrond vormt van het pleintje, is een muur van de Erasmushogeschool. Een bouwvallige gevel, die nauwelijks een perceel in verval verbergt. Bij de verbouwing van een naburig oud pakhuis, beslist Frédéric Nicolay om op eigen kosten en met de hulp van Jean-Sébastien van Keymeulen (K architecture) dit publiek domein op te knappen. Hij bezet de vervallen gevel met 300 gerecycleerde paletten, legt er boomstronken neer die hij van de stad Brussel recupereerde en plant er appelbomen. Het resultaat is pertinent: de gevel drukt een massiviteit uit en laat de voorbijganger gissen over wat de muur verbergt, de boomstronken worden ingepalmd, en de appels zullen worden geplukt.

download pdf
Frédéric Nicolay (décorateur)
Brussel | 2011
A+231
pagina's 30

Mensen die dit artikel lazen bekeken ook

© A3
© A3
© A3

schrijf je in voor de nieuwsbrief