Privéopdracht

Cristian Panaité + Katrien Devreese
gepubliceerd op 10.12.2013 niet-residentieel
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

Daar waar de tijd stil is blijven staan, treedt een sculpturaal volume van tussen de lintbebouwing op de voorgrond. Atypisch op het eerste gezicht, past deze nieuwbouw zich wonderwel in zijn omgeving in. De scheidingslijn tussen het radicale contrast en de contextuele geborgenheid wordt flinterdun.

Dudzele is een karakteristiek West-Vlaams dorp tussen Brugge en Knokke, ontwikkeld na WO II, met een traditionele architectuurtypologie van één bouwlaag onder de ‘kap’. In de hoofdweg van het dorp is doorheen de tijd een spel van dieptes ontstaan. Sommige woningen staan met één voet op straat, terwijl andere meer afstand houden, met een voortuin als opstap. Aan de rand van dit dorp met uitzicht op een maïsveld troffen architecten Christian Panaité en Katrien Devreese een laat 19e-eeuwse herberg aan, die opgenomen was in een lijst van beschermde panden.

download pdf
Cristian Panaité + Katrien Devreese
Brugge | 2013
A+244
pagina's 32-34

Mensen die dit artikel lazen bekeken ook

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

schrijf je in voor de nieuwsbrief