nominatie architectuur groepswoningen - VVB09

Bulk architecten
gepubliceerd op 28.01.2014 | tekst Jürgen Vandewalle
© Bart Gosselin
© Bart Gosselin
© Bart Gosselin
© Bart Gosselin

Bulk architecten vervangt vier oude huizen door zes nieuwe woningen, zonder dat deze het voordeel van een eigen voordeur én leefruimten dicht tegen straat of tuin verliezen. De woningen spelen namelijk haasje over: de begane grond is gekoppeld aan de tweede verdieping, de eerste verdieping met de derde. Elke woning krijgt zo ofwel een tuin ofwel één of twee ruime terrassen, meer buitenruimte dan men in een stad gewoon is. Ondanks een eigenzinnige gevel vallen deze woningen niet uit de toon tussen de 19e-eeuwse rijwoningen in Borgerhout. Met een hogere begane grond, zichtbare lateien en prominente deuren en plinten kleden ze zich met enkele kenmerken van de aanwezige architectuur. Hier wordt het bewijs geleverd dat men aan stadsverdichting kan doen zonder de specifieke voordelen van ruime stadswoningen te verliezen of het bestaande straatprofiel te doorbreken.

download pdf
Bulk architecten
Borgerhout | 2014
A+245
pagina's 49

Mensen die dit artikel lazen bekeken ook

© Bart Gosselin
© Bart Gosselin
© Bart Gosselin
© Bart Gosselin

schrijf je in voor de nieuwsbrief