Anatomieles

architecten de vylder vinck taillieu
gepubliceerd op 18.04.2017 publieke ruimte
005 Ledeberg7 © Filip Dujardin

© Filip Dujardin

Hoe behouden zonder te respecteren? Bij de herinrichting van een dienstencentrum in Gent zet architecten DE VYLDER VINCK TAILLIEU het erfgoedkeurslijf een neus door het bestaande en de ingreep tegen elkaar uit te spelen.

Het dienstencentrum van Ledeberg (Gent), vroeger gemeentehuis en theater, moest worden vergroot om onderdak te bieden aan publieksdiensten, een feestzaal en een politiecommissariaat. Bij de herstructurering moesten beschermde elementen behouden blijven: de voorgevel aan het Ledebergplein, de trouwzaal en de rechtszaal. Architecten De Vylder Vinck Taillieu koos ervoor om het binnenplein achter het gebouw te ontdoen van de bijgebouwen uit het verleden en het hele programma onder te brengen in het bestaande hoofdgebouw. Dat sloot aan bij een eerdere ingreep, waarbij ze de binnenruimte van het achterliggende bouwblok hadden vrijgemaakt om er een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners van de belendende percelen van te maken.

>> Lees verder in A+265

download pdf
architecten de vylder vinck taillieu
Gent | 2017
A+265
pagina's 5-8

Mensen die dit artikel lazen bekeken ook

schrijf je in voor de nieuwsbrief