Project

Badboot Kattendijkdok

Sculp(it) architecten
17.09.2012 niet-residentieel

Na New York, Berlijn en Kopenhagen springt ook Antwerpen op de badboot. Sculp(it) liet een oude veerpont ombouwen tot bar-restaurant met feestzalen en terrassen.

Bekijk project

Toerismekantoor en residentie Welnis

DierendonckBlancke architecten + Frank Godderis
18.06.2012

Zee. Meteen deinen talloze alliteraties door het hoofd. Zon, zand, zout, zeilen, zoenen, zalig. Maar de gedachte aan kwaliteitsvolle architectuur is ver te zoeken. De uitreiking van de kustarchitectuurprijs ArK#01 in 2010 was tekenend: de hoofdprijs werd deels weggekaapt door een onuitgevoerd project. In dit vacuüm wachten betekenisvolle projecten op een inhoudsvolle stedelijkheid. Het appartementsgebouw met bureau voor toerisme door DierendonckBlancke architecten en Frank Godderis is er daar één van.

Bekijk project

C-mine expeditie

NU Architectuuratelier + @rchitectenbureau L-groep
18.06.2012 publieke ruimte

Op de oude mijnsite van Winterslag bij Genk spelen de door Nu Architectuur­atelier heringerichte ventilatietunnels met je gevoelens. Het parcours, dat de bezoeker door enge en open ruimtes leidt, weet de essentie van deze plek te vatten en de context zelfs nog te versterken.

Bekijk project

Basisschool De Bron

Lens°Ass
16.04.2012 niet-residentieel

In een verloederd gedeelte van de Brusselse gemeente Sint-Gillis bloeit er iets achter de gevels van twee statige rijhuizen. De basis- en kleuterschool van Lens°Ass werd op slimme wijze ingeplant: door de wijk niet te willen veranderen verandert de wijk.

Bekijk project

Wijkhuis en woningen

Bureau d'architecture Anne Ledroit, Vincent Pierret et Cédric Polet + Atelier de l'Arbre d'Or
16.04.2012 niet-residentieel

Midden in de verstedelijkingsdeken rond het Flageyplein componeerde LPP een hoekige verhaallijn. Schuine zichten en vlakken, horizontale en diagonale lijnen dansen op het scherp van de snede tussen binnen en buiten.

Bekijk project

Politiekantoor en wijkdisctrictshuis

Atelier d’architecture Georges-Eric Lantair
20.02.2012 niet-residentieel

Op een unieke en toegankelijke plek verenigde de stad Luik onlangs een politiebureau en een districtshuis. Getekend Georges-Eric Lantair, in associatie met het ingenieursbureau Greisch. Het nieuwe volume verzekert de aanwezigheid van de overheid tussen versierde loodsen en andere volkse constructies. Een auteursarchitectuur die de dialoog aangaat met de banaliteit van dit stedelijke landschap.

Bekijk project

Quai des Salines

Agence Nicolas Michelin & Associés
20.02.2012 publieke ruimte

De herinrichting van de quai des Salines, een voordien verwaarloosde publieke ruimte, is een strategisch onderdeel van de plannen voor de vernieuwing van het centrum van Doornik die zijn uitgewerkt door het Agence Nicolas Michelin & Associés.

Bekijk project

Keukentoren campus Elishout

Xaveer De Geyter Architecten
20.02.2012 niet-residentieel

Xaveer De Geyter Architecten ontwikkelde in de Brusselse rand een kooktoren. Als referentie­punt diende een gebouw uit de jaren vijftig, waarmee een nieuwe ruggengraat werd gevormd. Een baken in de omgeving, een excentrisch middelpunt van de campus Elishout.

Bekijk project

Institut Technique Professionnel

A229
20.02.2012 niet-residentieel

De uitbreiding van het Institut professionnel et technique van Court-Saint-Etienne is een enigmatisch en verfijnd object. Het werk van bureau A229 beklijft door zijn vorm en door de dialoog met de context. Naast het ecologisch verantwoorde karakter laat het de veelvuldige formele mogelijkheden van de publieke architectuur zien.

Bekijk project

schrijf je in voor de nieuwsbrief