Project

Landelijke expressie

Arcadus architect
22.01.2015 niet-residentieel

De vereniging Via Lactea betrok de 18e-eeuwse boerderij van het kasteel Beauregard in Froyennes om zichzelf meer ruimte te gunnen en het contact met het grote publiek te vergemakkelijken. Arcadus architecte tekent voor een project met een minimale impact op het bestaande, en een grote flexibiliteit in het gebruik.

Bekijk project

Dakverbouwing en lichttoevoer

21.01.2015

We hebben in België niet de traditie om hoog te bouwen. In onze binnensteden staan de huizen dicht tegen elkaar aan; het merendeel van het gebouwd patrimonium bestaat uit grondgebonden woningen. We wonen graag op ons eigen perceel, onder ons eigen dak, en liefst met een tuin erbij. In veel gevallen levert dat in de centra en de 19e-eeuwse gordels van onze steden nochtans niet de verwachte woonkwaliteit op.

Bekijk project

Het vrije oog

Ann Veronica Janssens
21.01.2015 niet-residentieel

In 2013 heropende de Chapelle Saint-Vincent in het Franse Grignan, een schilderachtig stadje in de Drôme provençale. Met natuur- en kunstlicht ‘sculptureerde’ de kunstenaar het interieur. Hans Theys waagt zich nu aan een beschrijving van het onbeschrijflijke.

Bekijk project

Terug naar het ritueel

tcct Tom Callebaut - Cindy Tirry
21.01.2015 niet-residentieel

Het voorbije decennium kreeg tcct tal van opdrachten voor het maken van sacrale ruimtes. In een tijd waarin de kerken leeglopen en de secularisering zich voltrekt, wekt de nood aan contemplatieve ruimtes verwondering.

Bekijk project

Breuklijnen

Philippe Vander Maren + Richard Venlet
21.01.2015 niet-residentieel

In de woeste stedelijke omgeving van Sint-Gillis trekt kunstenaar Michel François zich terug in de rust van zijn atelierwoning. Architect Philippe Vander Maren en kunstenaar Richard Venlet tekenden voor de her-inrichting van de oude likeurdistilleerderij.

Bekijk project

Technische school te Londerzeel - PPS-procedure

Teema architecten
19.01.2015 niet-residentieel

De uitbreiding van de gemeentelijke technische school te Londerzeel werd geselecteerd als pilootproject voor de inhaalbeweging ‘Scholen van Morgen’. Duurzaamheid en een hoge belevingswaarde waren uitgangspunten voor de realisatie van een bijzonder project door Teema architecten. Teema architecten verwierf de opdracht voor dit pilootproject als voorbereiding op de DBFM-procedure Scholen van Morgen in 2007 onder […]

Bekijk project

Brug van Nijmegen - PPS-procedure

Ney Poulissen Architects & Engineers
19.01.2015 landschap

De brug van Nijmegen zag het daglicht dankzij een DBM-procedure. Dit kunstwerk, ontworpen door Ney Poulissen Architects & Engineers en gebouwd door BAM binnen de termijn en de toegekende enveloppe, is een zeldzaam voorbeeld van een geslaagde samenwerking.   De procedure die de stad Nijmegen lanceerde omvat het ontwerp, de bouw en het onderhoud (DBM); […]

Bekijk project

Biocomposieten

22.12.2014

Het onderzoek naar biocomposieten voor de bouw is in volle gang en resulteert concreet in het op de markt brengen van verschillende producten. Een overzicht van houtbeton, hennepbeton, bioplastic en biobaksteen.   HoutbetonDe research die focust op de ontwikkeling
van materialen met geringe milieu-impact, waarvan de thermische prestaties verbeterd werden, verloopt onder meer via het gebruik […]

Bekijk project

Zuinig met middelen

21.03.2014

Of de projecten nu groot of klein zijn, het bureau Greisch heeft oog voor een zuinig gebruik van middelen – een zuinig omspringen met materiaal gecombineerd met een zuinige toepassing. Buiten de klassieke overheidsopdrachten is het vernuft van de technische oplossingen een resultaat van deze zoektocht die verrijkt wordt door intermenselijke relaties.

Bekijk project

schrijf je in voor de nieuwsbrief