Project

Universitaire site van Sart Tilman

Claude Strebelle
15.06.2011 niet-residentieel

De gebouwen van de universitaire site Sart Tilman in Luik, ontwikkeld door Claude Strebelle vanaf de jaren 1960, hebben een hoge architecturale kwaliteit. Bij de erkenning, het behoud en de restauratie van dit erfgoed duiken niettemin talrijke problemen op.

Bekijk project

Bellonahuis, documentatiecentrum Contredanse

Thomas Delord
15.02.2011 niet-residentieel

De scenografie van een tentoonstelling van vzw Contredanse in november 2010 vormde de aanleiding om architectuur en scenografie, twee zeer dicht bij elkaar liggende maar ook zeer uiteenlopende disciplines, met elkaar te confronteren. Een reflectie over de verhouding van architectuur en scenografie tot de ruimte, de manier om ze vorm te geven en de betekenis die vervat zit in het resultaat.

Bekijk project

Kazerne Fonck

Dethier Architectures
15.02.2011 niet-residentieel

Een groot gebied aan de meanders van de Maas wordt ingenomen door de kazerne Fonck. Het wordt onder andere benut door het Sint-Lucas Instituut en door het Festival van Luik. De gebouwen werden in de jaren 1830 opgetrokken en een tijdlang verbleef er een legereenheid. Tegenwoordig weerklinken in de manege niet langer paardenhoeven, maar declamerende stemmen. Dethier Architectures toverde de kazerne om tot theater. Een subtiele reconversie.

Bekijk project

Koninklijk Museum van Mariemont

Ekla
15.02.2011 niet-residentieel

Het verlangen om actueel te zijn, inspireert al lang de inrichting van het Koninklijk Museum van Mariemont. De apotheose ervan is de verbouwing van architect Roger Bastin die plaatsvond tussen 1967 en 1971. Door de beslissingen die toen genomen werden, kon architectenbureau Ekla zich recent wagen aan een nieuwe renovatie, gekenmerkt door de toepassing van geheel hedendaagse architecturale concepten.

Bekijk project

schrijf je in voor de nieuwsbrief