Project

Kapel Eden

Geert De Groote Architecten
12.12.2011

De volledig demonteerbare kapel, ontworpen door Geert De Groote Architecten en tot stand gekomen in samenwerking met het glasraambedrijf Atelier Mestdagh, was bedoeld als een tijdelijke constructie voor het Groot Begijnhof van Sint-Amandsberg. Dit architecturale experiment spreekt echter zo sterk aan, dat het daar langer dan voorzien zal blijven staan.

Bekijk project

Cultureel Centrum Victor Jara

L'Escaut Architectures + Bureau d'études Weinand
24.10.2011 niet-residentieel

Het Cultureel Centrum Victor Jara in Soignies werd ontworpen door een tijdelijke vereniging tussen architectenbureau L’Escaut Architectures en studie­bureau Weinand. Het ligt in de schaduw van een kerktoren, vlak in het centrum van de gemeente.

Bekijk project

Lokalen jeugdbewegingen

Architecten Els Claessens en Tania Vandenbussche
24.10.2011 niet-residentieel

Het gebouw voor de jeugdbewegingen in Blankenberge van Els Claessens en Tania Vandenbussche legt geen betekenissen op en het legt evenmin bekentenissen af. Het ziet er niet op een duidelijke manier bijzonder uit en toch is het ook niet helemaal ‘normaal’.

Bekijk project

Duurzaam kantoor Stationsstraat

Arteum Architects + Grontmij Vlaanderen
24.10.2011 niet-residentieel

Arteum Architects blaast met het nieuwe kantoorgebouw van Grontmij de leegstaande Belgacomsite aan het Mechelse station nieuw leven in. De renovatie maakt kans op het eerste kantoorgebouw in België met een ‘outstanding’ Breeam-label, de duurzaamheidscertificering voor gebouwen in Europa.

Bekijk project

Passief Kinderdagverblijf

Atelier Carnoy-Crayon
24.10.2011 niet-residentieel

Op een terrein van zestig hectare, grenzend aan een plaatselijke school, een kerk en een boerderij die getuigt van een verleden als landbouwgebied, bouwt Atelier Carnoy-Crayon een kinderdagverblijf.

Bekijk project

Bioplanet

David Coulembier + Piet Colruyt
24.10.2011

Architecten Piet Colruyt en David Coulembier van Architectenbureau Colruyt ontwerpen in Leuven een laagenergetische supermarkt. Naast de lage energiebehoefte getuigen ook de stedenbouwkundige inplanting, de flexibiliteit van het gebouw, het binnenklimaat voor zowel personeel als klanten, en het materiaalgebruik van een integrale, ecologische aanpak.

Bekijk project

Renovatie Melckmansblok

Ozon Architecture
15.08.2011 collectief wonen

Victor Brunfaut analyseert de ingreep die Ozon architecture doorvoert in de sociale woningen in Anderlecht, ontworpen door zijn grootvader Fernand Brunfaut. Het ‘Melckmansblok’, een hybride gebouw opgericht in het begin van de jaren 1930, is een soort eclectische samenvatting van allerlei experimenten op het gebied van sociale woningbouw.

Bekijk project

Publieke ruimte Schootstraat

Frédéric Nicolay (décorateur)
15.08.2011 publieke ruimte

Op een boogscheut van de Vlaamse poort in Brussel ligt de Schootstraat. Ter hoogte van nummer 2 ligt er een rustig pleintje in de drukke, trendy buurt die ook geplaagd wordt door ‘stedelijk geweld’. De gevel die de achtergrond vormt van het pleintje, is een muur van de Erasmushogeschool. Een bouwvallige gevel, die nauwelijks een […]

Bekijk project

Galerie commerciale CHU du Sart Timan

Créature atelier André Gulpen
15.08.2011 niet-residentieel

Voor het indrukwekkende complex van beton en glas dat Charles Vandenhove in 1986 ontwierp, ligt een winkelgalerij waar elke dag 7.000 mensen doorlopen, op weg naar de foyer van het ziekenhuis. Ze vormt een soort sas tussen de buitenwereld en de medische wereld. Tot nu toe had ze niet echt een eigen identiteit en lagen […]

Bekijk project

schrijf je in voor de nieuwsbrief