Gepubliceerd op 11.03.2021

Om de vaak onderbelichte rol van vrouwen in de ontwerppraktijk, maar ook in het architectuurbeleid, -onderzoek en -onderwijs in de schijnwerpers te stellen, bundelen verschillende Belgische architectuurorganisaties de krachten om een platform te creëren voor vrouwen in de architectuursector. Dit gebeurt via de Instagrampagina @WomeninArchitectureBelgium waarin wekelijks een gastvrouw het account overneemt en content post over zichzelf en haar leven als architect, haar bureau, het architectenberoep, en haar inspiraties.

Geïnspireerd door een initiatief uit het Verenigd Koninkrijk (Instagram-account @women_in_architecture_ni), waarop architecte Tine Broos (KRAS architecten) werd uitgenodigd, klopte Tine bij een aantal architectuurorganisaties aan met het idee om een gelijkaardig platform te creëren voor Belgische architectes. Momenteel zetten zeven organisaties hun schouders onder dit initiatief: Associatie van Interieurarchitecten, CIVA, Federatie van de architectenverenigingen van België (FAB), ICA/WB, NAV, Union des Femmes Architectes de Belgique, UWA, en het VAi.

Vanaf de lancering van de pagina op Internationale Vrouwendag, op 8 maart 2021, zullen deze takeovers gedurende 52 weken lopen. Door op deze manier 52 vrouwen aan bod te laten komen, willen we de brede ervaring van vrouwen in de architectuur etaleren en een platform bieden voor de, vaak onderbelichte, rol die ze spelen in het architectuurveld.

Women in Architecture Belgium wordt eveneens ondersteund door Oana Bogdan, Chantal Dassonville, Wivina Demeester en Sabine Leribaux, die aan aangetrokken werden om als ambassadrice dit initiatief te vertegenwoordigen.

Volg ze op Instagram: @womeninarchitecturebelgium #womeninarchitecturebelgium #WIABelgium

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.