Gepubliceerd op 02.07.2024

Wevolt omvat twee systemen: Wevolt X-Roof en Wevolt X-Tile

Wevolt X-Roof : een volledig dakvervangend systeem

Dit regendicht dakvervangend systeem benut het volledige dakoppervlak en vervangt zo de traditionele dakpannen. Het resultaat is een regendicht, hagelbestendig en brandveilig energiedak met een eigentijdse uitstraling en maximaal rendement.

Het innovatief glas-glas zonnedaksysteem bestaat uit slechts vijf basiselementen. De panelen laten zich eenvoudig en snel installeren en zijn individueel demonteerbaar. Ze zijn recht boven elkaar of in versprongen verband te leggen op de dakstructuur met Fleece Plus FR onderdakfolie en met verhoogde tengellatten.

De panelen zijn al even gemakkelijk met elkaar te connecteren met behulp van een standaard Plug & Play-Connector. De kleinere modulemaat laat toe het dakoppervlak maximaal te benutten voor de productie van stroom. Verzaagbare dummy-panelen zorgen voor de bijpassende rand- en nokafwerking. En met een bijhorende ventilatiekap maakt u doorvoeropeningen zonder risico op schaduwvorming op de omringende zonnepanelen.

Wevolt X-Roof verzekert een hoog vermogen tot 203 Wp/m².  Het Wevolt concept voorziet in een permanente luchtstroming onder het Wevolt dak, waardoor de panelen afkoelen en het vermogen  optimaal blijft.

Wevolt X-Tile : de zonnepanelen zich naadloos laten inpassen tussen kleidakpannen

Wevolt X-Tile laat zich perfect integreren in een dak bedekt met keramische Koramic Actua 10 dakpannen. Dat resulteert in een rustig dakbeeld waarin de Wevolt X-Tile nauwelijks opvalt. Ook deze variant van het Wevolt energiedak is gebaseerd op een glas-glas paneel met hightech celtechniek en heeft dezelfde troeven als de Wevolt X-Roof. Deze panelen laten zich installeren op de panlatten en sluiten perfect aan op de Actua 10 dakpan. Met een werkende breedte van 130 cm vervangt de Wevolt X-Tile precies vijf dakpannen.

Ook Wevolt X-Tile panelen bieden een hoge opbrengst tot 180 Wp/m².

Flexibele toepassingen

Wevolt panelen zijn geschikt voor nieuwbouw, renovatie en prefab daken en kunnen zowel voor individuele woningen en appartementsgebouwen als in seriebouw projecten ingezet worden. Naast de eenvoudige installatie kunt u bovendien rekenen op de bekende kwaliteit en betrouwbaarheid van Wienerberger.

 

www.wienerberger.be/wevolt

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.