Gepubliceerd op 20.06.2022

Op Exeter College (Devon, VK) zijn modulaire lichtstraten geïnstalleerd boven een bestaande stalen infrastructuur. Dit als onderdeel van een uitbouwproject waarbij oud en nieuw met elkaar worden verbonden. Met elegante, slanke lichtstraten en stalen pilaren die elkaar spiegelen in de lengte is een indrukwekkend ontwerp gemaakt. Het springt niet alleen in het oog, maar het voldoet ook aan alle veiligheidsvoorschriften. Toegang tot het dak, voor onderhoud, speelde een belangrijke rol bij de ontwerpplanning. En dat gold ook voor de lichtstraten, die binnen een multifunctionele leeromgeving het daglicht maximaal naar binnen halen.

Om het project te laten slagen waren een strikte planning en minimale verstoring van de studiewerkzaamheden in het atrium een voorwaarde. Willmott Dixon en VELUX Commercial in samenwerking met AWW Architects maakten gebruik van de VELUX Daylight Visualizer. Een digitale 3D-tool waarmee je nauwkeurig de hoeveelheid daglicht en schittering kan meten.

De VELUX Daylight Visualizer ondersteunt bij het nemen van efficiënte beslissingen, waarbij rekening wordt gehouden met kosten, planning en de optimale hoeveelheid daglicht. Aan de hand van gesimuleerde 3D-afbeeldingen kozen de bouwers 78 modulaire lichtstraten, waarbij ze er zeker van waren dat projectdoelen tijdig zouden worden behaald. In 8 weken tijd werden twee rijen prefab lichtstraten gemaakt en geleverd, die vervolgens in slechts 2 dagen tijd werden geïnstalleerd.

Velux Daylight Visualizer

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.