Gepubliceerd op 03.05.2022

Woningen moeten energie-efficiënter worden, maar dat is niet altijd zo simpel in oudere huizen. Een goed begin met onmiddellijk effect is de vervanging van verouderde olie- en gasketels door klimaatvriendelijke verwarmingssystemen zoals warmtepompen. Worden ze aangedreven door groene stroom, dan genereren ze CO2-vrije warmte voor verwarming en warm water. Met de nieuwste reeks Vitocal lucht/water-warmtepompen kunnen verwarmingssystemen ook in oudere huizen gemakkelijk worden gemoderniseerd dankzij milieuvriendelijk koelmiddel, een nieuw hydraulisch concept en het nieuwe Viessmann Energy Management Platform.

Bestaande radiatoren kunnen nog steeds worden gebruikt

De warmtepompen zijn ontworpen als een wandunit of vloertoestel met geïntegreerde warmwaterboiler. Ze hebben tot 50% minder vloeroppervlakte nodig dan andere warmtepompen. Deze toestellen zijn ideaal voor renovatie, waarbij een gasketel 1 op 1 vervangen wordt door een warmtepomp.

Bovendien werken de warmtepompen met het koelmiddel R290 (propaan), dat zeer klimaatvriendelijk is in vergelijking met de koelmiddelen die in conventionele warmtepompen worden gebruikt. Met dit koelmiddel kunnen de warmtepompen aanvoertemperatuur tot 70 °C bereiken, zelfs wanneer het koud is buiten. De bestaande radiatoren kunnen daarom ook gewoon verder worden gebruikt. De installatie van vloerverwarming is niet verplicht, waardoor de kosten van renovatie binnen de perken blijven. De nieuwe warmtepompen zijn voordeliger in energieverbruik en voordeliger dan een gasketel, zeker gezien de huidige energieprijzen.

Altijd geconnecteerd en opvolging op afstand

Het elektronische platform van de nieuwe warmtepompen beschikt over een geïntegreerde internetaansluiting link die communicatie via het internet met het toestel toelaat. Dit betekent dat verwarmingstijden en temperaturen gemakkelijk kunnen worden ingesteld met behulp van een smartphone en de gratis ViCare-app. Bij activatie zijn de nieuwe warmtepompen met de Viessmann installateur verbonden. De warmtepomp stuurt eventuele fouten rechtstreeks en zonder tijdsvertraging door. Hierdoor kan de installateur meteen de nodige maatregelen treffen en vallen nodeloze verplaatsingen weg.

Het nieuwe Viessmann Energy Management in het elektronica platform worden geïntegreerd. Het combineert apparaten zoals de Vitocal warmtepomp en eventueel aanwezige batterijen, warmwaterboilers tot een totaalsysteem en maakt de energiestromen transparant.

Award winning design – IF Gold award 2021 en superstille werking

De nieuwe warmtepomp valt op door haar mooi design. Het uitzicht van een buitenunit van een warmtepomp is belangrijk. Het maakt tenslotte deel uit van de uitstraling van een woning.  De Vitocal 250-A heeft een heel mooi en ook functioneel design. Met dit design won Viessmann De IF Gold award 2021.  Doordat we steeds dichter bij elkaar bouwen en wonen is geluid een cruciale factor geworden. Huiseigenaars en hun buren zijn gevoelig voor geluidsoverlast. Deze warmtepomp blinkt uit door haar superstille werking.

De nieuwste reeks Vitocal warmtepompen bestaat uit:

  • Vitocal 250-A en Vitocal 252-A: wand -en vloer toestel met ingebouwde warmwaterboiler
  • Vitocal 250-AH: hybride toestel voor aanvulling bij een bestaande gas of mazoutketel
  • Vitocal 150-A en 151-A: prijs-attractive variante, wand-en vloer toestel met ingebouwde warmwaterboiler

www.viessmann.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.