Gepubliceerd op 12.07.2022

Een gemotoriseerde variant op zonne-energie en een manueel uitzetbare variant (met opening onderaan) zijn nu toegevoegd aan het assortiment dakvensters van VELUX die zorgen voor een dubbele of driedubbele hoeveelheid daglicht in één enkele installatie.

Wereldwijd erkennen steeds meer mensen de positieve invloed van natuurlijk licht op ons leven. Toch blijkt uit onderzoek dat mensen nog steeds de hoeveelheid daglicht onderschatten die ze nodig hebben in hun huis: 3 van de 10 VELUX klanten hebben spijt dat ze niet hebben gekozen voor grotere dakvensters, waardoor ze meer natuurlijk licht zouden hebben en wat een meerwaarde zou geven aan hun huis, ongeacht de extra kosten.

Meer daglicht brengt meer geluk
Yves Sottiaux, Market director van VELUX Belgium, zegt: “Het is een bewezen feit dat meer daglicht de huisbewoners gelukkiger maakt. Daarom hebben wij iets meer dan 2 jaar geleden 2in1 en 3in1 dakvensters geïntroduceerd, met een meervoudig vensterontwerp in één enkel frame, dat onze klanten veel meer licht biedt in één enkele installatie. Gezien hun groeiend succes, vooral in België, bij huiseigenaars, installateurs en architecten, vonden wij het belangrijk om opnieuw te innoveren door deze dakvenstermodellen verder aan te passen aan onze huidige levensstijl, met name op het gebied van ventilatie, design, plaatsingsgemak en onderhoud.”

Belgische huiseigenaren gevoelig voor licht en ruimte
Marktonderzoeksbureau Nepa voerde in België een kwantitatieve enquête uit voor VELUX1 om inzichten te verzamelen van meer dan 600 huiseigenaren, die allemaal overwegen om in de komende twee jaar een renovatieproject uit te voeren, waaronder de installatie van een dakvenster. Slaapkamers, thuiswerkplekken en kinderkamers werden gezien als de ruimtes waar een VELUX dakvenster het beste geplaatst zou kunnen worden, volgens de ondervraagden. Zij zijn het ook eens over de belangrijkste voordelen van 2in1 en 3in1 dakvensters, namelijk de toename van de hoeveelheid daglicht en het gevoel van ruimte. Uit de studie blijkt ook dat de begrippen prijs-kwaliteit, esthetiek en het thuiswerken belangrijke criteria zijn voor de Belgische respondenten.

Dakvensters blijken daarom een uitstekende manier te zijn om woningen te transformeren en om de hoeveelheid daglicht in woonruimten te vergroten. De 2in1 en 3in1 gamma is ideaal voor ruimtes groter dan 10 m² en combineert een aantal belangrijke voordelen:

  • Design en meer natuurlijk licht. De extra smalle profielen bieden niet alleen een verbeterd design, maar ook tot 249% meer licht dan een standaard enkel dakvenster.
  • Prijs-kwaliteit verhouding: De 2in1 dakvensteroptie biedt een prijsvermindering van 10-15% in vergelijking met het combineren van twee standaardvensters.
  • Een gevoel van ruimte. Dit model dakvenster verandert donkere ruimten in lichte, leefbare kamers en biedt een prachtig panoramisch uitzicht.
  • Invallend licht controle en hitte bescherming. In combinatie met binnengordijnen die het licht reguleren en beschermen tegen de warmte, biedt dit type venster een zeer comfortabel binnenklimaat.

Nieuw in 2022: meer comfort en een prachtig uitzicht
Met dezelfde visie om “meer daglicht in huis brengen in één installatie”, introduceert VELUX nu twee extra varianten in het 2in1 en 3in1 assortiment: een gemotoriseerde variant op zonne-energie en een manueel uitzetbare variant (met opening onderaan). Beide zijn verkrijgbaar in de 2in1 en 3in1 modellen in 10 verschillende maten.

De gemotoriseerde variant met automatische regensensor en bediening op afstand via een draadloze muurschakelaar of mobiele app biedt meer gemak en eenvoudige bediening op afstand. Hij wordt aangedreven door zonne-energie, heeft geen bedrading nodig en is nu te koop in België.

De variant met een handmatige uitsteek en opening onderaan zal in het najaar beschikbaar zijn. Het zal de eigenaars in staat stellen het dakvenster naar buiten te openen voor een ononderbroken en onbelemmerd panoramisch uitzicht.

Voor meer informatie over het VELUX 2in1 en 3in1 dakvenstergamma, bezoek de VELUX showroom in Waver of bekijk deze link.

www.velux.be

1 Kwantitatieve enquête, online uitgevoerd in november 2021, bij meer dan 600 Belgische huiseigenaars die overwegen een woningrenovatieproject uit te voeren in de komende 2 jaar, waaronder het installeren van een dakvenster.

Lees meerVerkleinen

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.