Gepubliceerd op 18.11.2021

Een interieurplaat die eruit ziet als echt hout, maar nóg performanter is: kan dat? Met UNILIN Master Oak maakt Unilin Panels het waar. De nieuwste generatie plaatmateriaal combineert de look-and-feel van natuurlijke eik met de onklopbare kwaliteit van melamine en HPL. Take that, oak!

Natuurlijke ambitie

Na jaren onderzoek en ontwikkeling lanceert Unilin Panels haar paradepaardje. “UNILIN Master Oak vloeit voort uit onze passie voor mooie dingen en de onstilbare honger om producten steeds beter te maken”, vertelt R&D director Caroline Van de Populiere.

“De natuur is onze grootste inspiratiebron, en bij elke nieuwe ontwikkeling evenaren we die natuurlijke look iets meer. Deze keer zetten we een ongeziene stap vooruit: we behouden de functionele eigenschappen van melamine en HPL en overgieten ze met de elegantie van echte eik.”

Beter dan het origineel

Het nieuwe plaatmateriaal is een geschenk voor creatieve interieurdesigners. “De matte uitvoering van UNILIN Master Oak zorgt voor een luxueuze uitstraling en heeft een unieke tekening – net zoals bij echte eik”, vertelt Caroline trots. “Verschillende soorten poriën en dieptevariaties versterken die natuurlijke look.”

“Tel daar de buitengewone performantie van decoratief plaatmateriaal bij en je krijgt een product dat echte eik meesterlijk overstijgt. UNILIN Master Oak oogt natuurlijk en is krasvast, kleurvast, en onderhoudsvriendelijk.”

 Trial-and-error

De ontwikkeling van UNILIN Master Oak had best wat voeten in de aarde. Caroline: “De grootste uitdaging was om de natuurlijke look-and-feel toe te passen op melamine en HPL. Het recept voor succes? Teamwerk, slim gebruik van gepatenteerde technologieën en out of the box denken.”

Uitgebreide waaier aan producten en toepassingen

UNILIN Master Oak is verkrijgbaar in een uitgebreid productenpakket en is geschikt voor zowat alle interieurtoepassingen en voor projecten in retail, burelen of de hotelsector. Met 4 houtkleuren en 2 unikleuren – wit en zwart – lanceert Unilin Panels in een klap 6 kant-en-klare designs.

UNILIN Master Oak is bovendien eenvoudig te combineren met alle soorten dragers – zoals MDF- of spaanplaat – en is ook beschikbaar in brandvertragende, vochtwerende en formaldehydevrije varianten.

Kortom: met UNILIN Master Oak geef je projecten een bovennatuurlijk resultaat. Meer informatie: www.unilinpanels.com

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.