Gepubliceerd op 03.05.2021

Is uw kantoor ontworpen met oog voor design? Deze finishing touch heeft u nodig

Voor veel creatieve professionals maakt hun kantoor onderdeel uit van henzelf en hun merkidentiteit. Daarom is het belangrijk dat alles daarbinnen past bij hun overtuiging

Vorm moet aangepast worden aan functie volgens het klassieke essay van Amerikaans architect Louis Sullivan. Maar wat als het onderdeel van de functie van een object is om visueel aantrekkelijk te zijn, om indruk te maken en zijn omgeving te verbeteren met zijn aanwezigheid?

Deze vraag heeft een speciale relevantie voor ontwerpprofessionals zoals architecten, ingenieurs en productontwerpers. Hun werkomgeving kan een onderdeel uitmaken van hun identiteit en professionele ethos en dienst doen als reclame voor hun creatieve merk.

Het belang van esthetiek in ontwerpgerichte bedrijven

Design thinking is nu een gerespecteerde filosofie en probleemoplossende benadering. Het gaat over de ontwerpprincipes (problemen oplossen aan de hand van de uitdaging, de gebruikerservaring en beschikbare materialen en dan iteratief tot een oplossing komen) en deze toepassen op een scala aan uitdagingen in verschillende aspecten van het leven.

De meeste hedendaagse klanten verwachten dat de werkplekken van hun creatieve bureaus en professionals, of ze nu minimalistische kantoren of bakstenen loften zijn, hun esthetische houding en ontwerpgerichte vaardigheden reflecteren.

De groeiende aandacht voor disciplines zoals ontwerpgericht denken maakt het nog belangrijker voor met name ontwerpprofessionals om te voldoen aan de esthetische verwachtingen van hun klanten. Het is een kwestie van branding en reclame.

Uit ons onderzoek blijkt dat ontwerpprofessionals willen dat de dingen die ze in hun professionele leven gebruiken passen bij hun esthetische ethos,” zei Filiz Akdede. “Daarom hebben we de HP DesignJet Studio printerserie gecreëerd. Deze is specifiek ontworpen voor creatieve professionals bij wie alles op kantoor of op de werkplek moet voldoen aan de hoogste ontwerpnormen.

Een nieuwe serie printers gecreëerd voor ontwerpprofessionals

De HP DesignJet Studio printerserie bevat de eerste grootformaat plotterprinters ter wereld die toonaangevende prestaties, precisie en kwaliteit combineren met een hoogwaardig ontwerp en een geavanceerde uitstraling. De nieuwe printerserie is beschikbaar in twee modellen, 24 en 36 inch, en heeft een compact ontwerp, zodat de modellen gemakkelijk in kleinere kantoren en op werkplekken thuis passen.

De nieuwe printers kunnen een A1-pagina binnen slechts 25 seconden printen en zijn ook de eerste CO₂-neutrale grootformaat plotterprinters van HP. De eenvoud van hun ontwerp verbetert de gebruikerservaring met een uniek gestroomlijnd en intuïtief printproces. Met één druk op de knop kunt u meerdere bestanden printen. Daarnaast stellen nieuwe, automatisch detecterende mediaverwerkingscapaciteiten u in staat om bestanden op papier van verschillende formaten te printen zonder dat u handmatig de instellingen hoeft aan te passen.

Omdat u met de HP DesignJet Studio printerserie vanaf overal met elk verbonden apparaat kunt printen, is deze ideaal voor creatieve bedrijven waarvan de medewerkers vaak onderweg zijn tussen de studio, bouwplaatsen, klanten en andere locaties. Wilt u uw ontwerpen op locatie aanpassen, onderweg printen en de bestanden ophalen wanneer u even snel langs kantoor gaat? Met deze printers is dat geen enkel probleem.

De HP DesignJet Studio printerserie is ontworpen om op te vallen,” zei Filiz Akdede. “De houten en stalen afwerking past perfect bij de moderne uitstraling van hedendaagse creatieve werkplekken. Het is slim, zeer efficiënt, duurzaam en de radicale eenvoud ervan helpt ontwerpprofessionals het meeste uit hun tijd te halen en hun werkwijzen te vereenvoudigen.

Meer informatie: www.hpvirtualbooth.com 

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.