Gepubliceerd op 05.10.2022

Met meer dan 100 jaar ervaring in de tegelindustrie heeft Tyles al met verschillende ​ partners kunnen samenwerken. Met de Full body en Ultra Marmi collectie van de Italiaanse fabrikant Ariostea presenteert Tyles een assortiment tegels dat uniek is in zijn soort. Niet enkel vanwege het zeer grote formaat, tot 150 x 300 cm, maar ook vanwege het ontwerp op basis van een mix van natuurlijke materialen. Deze keramische tegels maken elk huis uniek dankzij hun extreme buigzaamheid, lichtdoorlatendheid en natuurlijke elegantie.

Keramische tegels zijn van grote esthetische waarde voor elk huis en bieden een antwoord op de milieu-uitdagingen van morgen. Ze bestaan uit natuurlijke grondstoffen zoals zand, klei en met water vermengde mineralen. Dit mengsel wordt samengeperst tot tegelstukken, die vervolgens worden gebakken. Het is dus een eenvoudig product dat alleen natuurlijke ingrediënten bevat.

De tegels hebben uitstekende warmte-isolerende eigenschappen en herverdelen de warmte veel efficiënter dan andere vloerbedekkingen. Door hun unieke bakwijze op 1200 graden zijn ze bovendien beter bestand tegen chemicaliën dan natuursteentegels. Dit betekent ook dat ze geen vluchtige organische stoffen (VOS) of radon uitstoten en bijgevolg bijdragen tot gezondere lucht in huis.

Twee unieke collecties in de schijnwerpers

De Accademia Full Body-collectie is een combinatie tussen vakmanschap en hightech, met als resultaat een unieke collectie porcellanato met ongeëvenaarde prestaties. Dit innovatief product is duurzaam ontworpen en recycleerbaar. De Accademia-collectie komt volledig tot haar recht in hedendaagse en minimalistische interieurs, maar ook in renovatieprojecten die historische omgevingen respecteren.

De Fragmenta Full Body-collectie met steeneffect heeft dan weer verrassende technische kenmerken en een tijdloze look. De twee beschikbare oppervlakken maken oneindig veel oplossingen mogelijk om te voldoen aan de hedendaagse designeisen. De kleurnuances realiseren unieke combinaties waarbij het natuurlijke effect van de steen perfect bij de woning aansluit. De afwerkingen zijn niet alleen functioneel, maar creëren ook omgevingen die opvallen en die zorgen voor harmonie, sereniteit en welzijn.

Ultra Marmi, een benchmark in zijn sector

Ariostea is al jaren de trendsetter in extra grote keramische platen. De Ultra Marmi-collectie is daar dankzij zijn ongeëvenaarde design en geavanceerde technologie een voorbeeld van. Deze keramische tegels met marmereffect zijn verkrijgbaar in 120 x 120 cm, 270 x 120 cm of zelfs grotere maten tot 150 x 300 cm. Elk jaar wordt de collectie aangevuld met nieuwe marmerdesigns die in trek zijn binnen de interieursector. Of de tegels nu uitgevoerd zijn in Sahara black, Calacata white of Imperial grey, deze unieke stukken tillen de woning telkens naar een hoger niveau. Het doordachte ontwerp maakt het voor een leek bijna onmogelijk om het verschil te zien tussen origineel marmer en de Ariostea keramische tegels.

www.tyles.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.