Gepubliceerd op 01.12.2022

Bij de Belgische haardenbouwer Metalfire laait de zin voor innovatie hoog op. Met de twee gloednieuwe kleurlakken in hun assortiment binnenafwerkingen voor hoogwaardige haarden bevestigt het bedrijf – nog maar eens – zijn slogan: ‘Beauty defines our strategy’.

Nieuwe kleuren en nieuw materiaal

De zwarte standaardlak geeft elke haard al een stijlvolle, tijdloze allure, maar nu kondigt Metalfire trots twee nieuwe kleuren aan in de collectie gietijzerafwerkingen.
‘Terracotta’ en ‘Maple Gold’ laten een nieuwe wind waaien door het assortiment en bieden klanten de mogelijkheid om hun premiumhaard nog verder op hun persoonlijke stijl af te stemmen. De nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar voor zowel open als gesloten gashaarden.

Zoals de naam al verklapt, is Terracotta een felle oranjerode lak die u doet wegdromen naar de mediterrane kust. Ze roept uw mooiste herinneringen op aan het zonnige zuiden en geeft uw interieur een welkome kleurtoets tijdens de donkere winterdagen. Terracotta straalt pure warmte en weelde uit.

Ook Maple Gold is een felle kleur met een indrukwekkende gouden glans. De tint doet denken aan druppels dikke, zoete ahornsiroop. Luxueus, maar natuurlijk. Intens, maar ook ingetogen. De schittering van Maple Gold heeft een mysterieus karakter dat de kleur nog intrigerender maakt.

Wat buiten kijf staat, is de impact van deze kleur in de haard. Net als die van Terracotta, is de visuele kracht van Maple Gold niet te onderschatten. Beide kleuren zijn prachtig in het daglicht, maar wanneer de avond valt en u het vuur aansteekt, komt de magie pas echt tot leven. De warme nieuwe tinten absorberen en weerkaatsen de knetterende flakkeringen van het vuur. De schaduwen die op de hoogwaardige gietijzeren achterplaat dansen, maken het licht van de vlammen nog intenser en laten de ruimte baden in een warme gloed.

De twee nieuwe kleuren komen niet lang na twee andere gietijzeren innovaties: de Triangle- en Round-lamellen, twee vormen die een levendige dynamiek toevoegen aan het assortiment van het bedrijf. Vanaf nu is drie dus het magische getal voor de afwerking van het gietijzer: drie soorten lamellen (Original, Triangle en Round) en drie lakkleuren (Standard, Terracotta en Maple Gold).

Materiaal

Niet alleen in het gietijzeren assortiment zijn er nieuwigheden te ontdekken. Ook voor de volledige binnenafwerking van haarden biedt Metalfire nu meer mogelijkheden, en wel met een nieuw materiaal: keramiek.

De laatste jaren is het een echte trend, maar keramiek wordt al sinds mensenheugenis gebruikt en is dankzij de enorme hittebestendigheid ideaal als binnenbekleding van haarden. Bij deze nieuwe binnenafwerking creëren meerdere panelen samen een prachtige betonlook voor een trendy én tijdloos effect.

https://www.metalfire.eu/nl/

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.