Met een nieuwe reeks monografische architectuurexpo’s spelen BOZAR en A+ Architecture in Belgium in op de groeiende internationale belangstelling voor de Belgische architectuur. We bijten de spits af met een tentoonstelling over het werk van het Gentse architectenduo Alexander Dierendonck en Isabelle Blancke.

Zij maakten in 2009 ook al deel uit van de NICHE-reeks in BOZAR gewijd aan jonge Belgische architecten. Sindsdien werkte het bureau aan een eigenzinnig en intuïtief oeuvre en is het vandaag uitgegroeid tot een van de vaste waarden van de Vlaamse architectuurscene. Onlangs wonnen ze samen met Robbrecht en Daem architecten de wedstrijd voor de nieuwe huisvesting van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) in Schaerbeek.

Naar aanleiding van de tentoonstelling verschijnt er een uitgave van BOZAR BOOKS, A+ Architecture in Belgium en Verlag der Buchhandlung Walther König.

Praktische info

Van 05.04.2019 t.e.m. 23.06.2019
Opening: 04.04.2019 met een lezing door Alexander Dierendonck
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium

Sponsors: Reynaers Aluminium, JANSEN by ods, RENOLIT, EQUITONE, Sto, ienerberger, Tarkett, Modular Lighting Instruments, Heraklith, Heradesign, Knauf, ArcelorMittal, Mosa, FSB, Van Roey

Steun: Vlaamse Overheid

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.