Dit najaar wijden A+ Architecture in België en Bozar een monografische tentoonstelling aan het architecturale werk van het Gents bureau NU architectuuratelier. Deze retrospectieve maakt deel uit van een reeks tentoonstellingen die in 2019 zijn begonnen en zijn gewijd aan Belgische architectuurpraktijken die de afgelopen jaren internationale aandacht hebben getrokken.

De tentoonstelling “Play” biedt een totaalervaring met een speelse aanpak, in samenwerking met Art Basics for Children. Volwassenen en kinderen worden uitgenodigd om te experimenteren met meubelstukken uit projecten ontworpen door NU architectuuratelier. Hun werkmethodologie wordt verteld aan de hand van deze selectie van objecten en een verscheidenheid aan grafische documenten aan de muur. Zo wekt de tentoonstelling interesse voor het vak, voorbij de grenzen van de discipline.

NU architectuuratelier, onder leiding van Armand Eeckels en Halewijn Lievens, is een onderzoeksstudio voor architectuur en design. Sinds de oprichting in 2004 hanteert het bureau een empathische benadering van het ontwerpproces, met als doel een kwalitatieve bijdrage te leveren aan onze sociale en ruimtelijke omgeving. Hun recente projecten omvatten onder andere Huis Perrekes, een voorziening voor mensen met dementie in Oosterlo, en hun werk in de Plantentuin van Meise, waar ze een serre en ontvangstpaviljoenen hebben ontworpen die een nieuwe toegang maken met veel respect voor de site..

Op 17 oktober 2023 opende de tentoonstelling “Play” met een lezing van de architecten. Ook de presentatie van de monografie gewijd aan het werk van NU architectuuratelier en gepubliceerd in samenwerking met Buchhandlung Walther und Franz König, maakte deel uit van deze feestelijke vernissage.

Rondleidingen

Bozar en A+ Architecture in Belgium nodigen u uit om de Play tentoonstelling, gewijd aan het werk van het Gentse bureau NU architectuuratelier, te bezoeken tijdens rondleidingen gegeven door de architecten zelf. Het is de perfecte gelegenheid om u onder te dompelen in de wereld van Armand Eeckels en Halewijn Lievens, hun architecturale visie te leren kennen en meer te weten te komen over hun manier van werken.

Niet te missen data:

Workshops voor kinderen

Elke woensdagnamiddag biedt Arts Basics for Children (ABC) kinderen de kans om deel te nemen aan interactieve activiteiten in de laatste zaal van de tentoonstelling Play.

EXTRA/ Schoolbezoek voor Nederlandstalige scholen uit Brussel januari 2024. Reservatie via mail@abc-web.be of 02 502 00 27

Praktische info

Van 18 oktober 2023 t.e.m 28 januari 2024
Opening en lezing van Play by NU Architectuuratelier op 17 oktober 2023 om 19 uur
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium
Partner: ART BASICS for CHILDREN

Sponsors : Acasa, Atento, Gavra, Koers, Studio Barabas, Driesen

Met de steun van het Vlaamse overheid, het Vlaamse Gemeenschapscommissie

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.