Sinds 2019 organiseren A+ Architecture in Belgium en BOZAR samen een nieuwe reeks tentoonstellingen rond Belgische architectenbureaus die de voorbije jaren internationaal furore maakten. De tweede tentoonstelling in de reeks, Performance & Performativity, is gewijd aan het Brusselse architectenbureau Baukunst, dat Adrien Verschuere in 2008 oprichtte.

De talrijke interdisciplinaire samenwerkingen die Baukunst sinds zijn oprichting onderhoudt, getuigen van de wil om in dialoog te treden bij de uitwerking van projecten. Zo plaatsen ze architectuur op het raakvlak tussen kunst en wetenschap.

Performance & Performativity toont het belang van die visie en werd samengesteld als een overzicht van de verschillende banden en samenwerkingen die een productie steunen waar ruimte is voor de praktijken en uitdagingen van vandaag. Bewegende maquettes, foto’s, video’s en diverse installaties illustreren de recente productie van Baukunst en dompelen ons onder in zijn bijzonder universum van artistieke, filosofische en technische referenties.

Speciaal voor de opening van de tentoonstelling zal er een uitgave verschijnen van Bozar Books, A+ Architecture in Belgium en Koenig Books.

Curatoren: Adrien Verschuere, Roxane Le Grelle en Iwan Strauven
In samenwerking met Lara Molino en Lorenzo Vicari

Lees meerVerkleinen

Praktische info

Van 25.09.2019 t.e.m 19.01.2020
Opening: 24.09.2019
Lezing van Adrien Verschuere op 24.09.2019 om 19 uur
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.