Na een een reeks presentaties over hun werk doorheen heel België, strijken de acht jonge architectenbureaus Bauclub, Every Island, Laboratoire, Linto Architecture, Pashenko Works, Sophia Holst, Studio Ruben Castro en Wissel Architectuur Studio deze zomer neer in het MAD in Brussel voor een groepstentoonstelling.

Deze jonge bureaus stellen hun architectuurpraktijk voor in reactie op het gemeenschappelijk thema Transformatie aan de hand van één project, weergegeven in maquettes, tekeningen en foto’s.

De opening van de tentoonstelling vond plaats op 15 juni.

 

De Across Exhibitions brengen het werk van acht jonge Belgische architectenbureaus samen in het hart van Brussel. Deze in 2018 gestarte cyclus maakt deel uit van de Across Lectures, en geeft acht Frans- en Nederlandstalige bureaus de kans om hun architectuurpraktijk voor te stellen aan de hand van één of meerdere projecten, en hun aanpak te formuleren.

Across on Tour is een initiatief van A+ Architecture in Belgium, in coproductie met het MAD Brussels, het Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles (ICA) en het Vlaams Architectuurinstituut (VAi).

Praktische info

Van 16 juni t.e.m 2 september 2023
Opening: 15 juni 2023
MAD Brussels, 10 Nieuwe Graanmarkt, 1000 Brussel

Coproductie : A+ Architecture in Belgium, Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles, MAD Brussels, Vlaams Architectuurinstituut

Structurele sponsor : D’Ieteren Immo

Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, Faculté d’Architecture de l’Université de Liège en de Vlaamse Gemeenschapscommissie
Partners : MAD, Faculté d’architecture, d’ingénierie architecturale, d’urbanisme de l’UCLouvain LOCI

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.