A+ Architecture in Belgium bundelt eens te meer de krachten met BOZAR, het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) en de architectuurfaculteit van de Luikse universiteit. Samen organiseren ze de tweede editie van de tentoonstelling Across, die in het teken van de jonge Belgische architectuur staat.

De tentoonstelling Across. 8 offices, 8 weeks breidt een einde aan de lezingencyclus Across 2019. Deze reeks lezingen bood acht jonge architectenbureaus uit de Franstalige én Nederlandstalige gemeenschap de kans om hun architecturale benadering en praktijk in de kijker te zetten.

Dit jaar brengt de tentoonstelling AGMEN, VERS.A, MURMUUR, OUEST, GIUSTO VAN CAMPENHOUT, FVWW Frederic Vandoninck Wouter Willems Architecten, PERNEEL OSTEN en NORD samen in Brussel. Zij werden uitgenodigd om hun architectuurpraktijk voor te stellen. Maquettes, tekeningen, werkmiddelen of referentiemateriaal zijn te bewonderen achter de glazen wand van de oude ticketshop van BOZAR en schetsen een beeld van hun werkmethode en respectieve discours. Daarom zetten we van 30 november tot 26 januari wekelijks een van hen in de kijker.

De vernissage van de tentoonstelling vindt plaats op 29 november 2019 om 18 uur in de Rotonde Bertouille. De acht architectenbureaus zullen er hun geselecteerde voorwerpen voorstellen.

Scenografie: LMS Vinh Linh Thomas Mertens Jochen Schamelhout

Praktische info

Van 30.11.2019 t.e.m. 26.01.2020
Opening: 29.11.2019, 18:00
Paleis voor Schone Kunsten

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles – Cellule Architecture, Cultuuur/culture

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.