De tentoonstelling ‘Across – 8 offices, 8 objects, 8 projects’ markeert het einde van de lezingenreeks Across. De lezingenreeks werd in 2018 georganiseerd door A+ Architecture in Belgium, in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) et de architectuurfaculteit van de ULiège.

Gedurende het jaar gaf deze lezingenreeks het woord aan Franstalige en Nederlandstalige architecten die het afgelopen decennium hun bureau oprichtten. De lezingenreeks vond afwisselend plaats in Antwerpen en Luik. De jonge bureaus vertelden over hun opdrachten en de huidige context waarin ze werken. Ervaringen werden uitgewisseld. Een gevestigd architect – uit het andere taalgebied en van een andere generatie – leidde met een kritische blik telkens de jonge praktijk in.

Na acht geslaagde lezingen is Across terug, dit keer met een tentoonstelling in hartje Brussel. De acht jonge bureaus die in 2018 deelnamen aan de lezingenreeks, stellen ieder één project voor. Een project als pars pro toto, dat de werkwijze van het bureau, het discours en de positie binnen de hedendaagse architectuurproductie belichaamt.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op 29 november 2018 om 19u in de Rotonde Bertouille van het Palais voor Schone Kunsten te Brussel. De acht bureaus stellen het project voor tijdens een pecha-kucha.

Jonge architectuurbureaus: Atelier Vens Vanbelle, Grue, Laura Muyldermans, Bernard Dubois, MADAM Architectuur, LRArchitectes, Raamwerk, CENTRAL ofaau
Gevestigde architecten: Pierre Hebbelinck, Bas Smets, Sara Noel Costa de Araujo, Kristof Geldmeyer, Jörn Aram Bihain, Caroline Voet, Alain Richard, Freek Persyn
Scenografie: LMS

Lees meerVerkleinen

Praktische info

Van 30.11.2018 t.e.m. 03.02.2019
Opening: 29.11.2018, 19:00
Salon Europa, Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Sponsor: VELUX

Hoofdsteun: Fédération Wallonie-Bruxelles
Steun: Vlaamse Overheid, Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.