Deze zomer vindt in de gaanderij van de Kunstberg de tentoonstelling Across plaats. De jonge architecten van Atelier Scheldeman, Generiek, Générale, Studio Thomas Willemse, vvv, mamout, Altstadt en Goffart Polomé, die gedurende 2020-2021 een lezing gaven in het kader van de Across-reeks, stellen er tentoon. Ze laten ons binnenstappen in een van hun architectuurprojecten aan de hand van een foto. Acht foto’s van projecten, op grote schaal afgedrukt, zullen hier om beurten telkens een week lang een vitrine innemen. De scenografie van deze tentoonstelling, bedacht door het Brusselse architectenbureau Elmēs, schenkt ons een illusie van de gebouwde ruimtes en zo een blik in het universum van de bureaus die aan bod komen.

Deze vitrine is een soort verlicht reclamepaneel, waarvan alle commerciële connotaties zijn verdwenen. Een lichtbaken in de stad, waarvan de inhoud elke week wijzigt. Je kunt er overdag maar ook ’s nachts telkens nieuwe foto’s ontdekken van een project van een van de acht jonge bureaus.

Deze groepstentoonstelling sluit de lezingenreeks van Across van dit jaar af. Ze opent op 21 juni 2021, de dag dat ook de festiviteiten van Urban Summer 2021 van start gaan. Bij deze expo hoort een video en een publicatie waarin de architectuurpraktijk van de acht bureaus wordt uitgelicht.

Across wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van D’Ieteren Immo.

Praktische info

Van 22 juni t.e.m 22 augustus 2021
Opening: 21 juni 2021, 19u
Kunstberg 13, Brussel (Evenement in openlucht)

Sponsor: D’Ieteren Immo
Partner: Febelcem

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Vlaamse overheid.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.