Gepubliceerd op 02.10.2020

De tentoonstelling Performance & Performativity over het werk van het architectuurbureau BAUKUNST, die vorig jaar getoond werd in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel is van 16 oktober tot 17 december te zien in de Solo Galerie in Parijs.

De tentoongestelde stukken geven een beeld van de recente projecten van Baukunst en getuigen tegelijkertijd van de caleidoscopische samenwerkingen van de afgelopen jaren. Bovendien toont deze nieuwe tentoonstelling een eerste glimp van het project dat momenteel wordt ontwikkeld voor de transformatie van de restvolumes onder La Défense. Video’s, maquettes en foto’s belichten de productie en de identiteit van het bureau en dompelen ons onder in een uniek universum waarin tussen kunst en wetenschap met elkaar in verbinding gebracht wordt.

De tentoonstelling Performance & Performativity maakt deel uit van de reeks monografische tentoonstellingen rond Belgische architectenbureaus die A+ Architecture in Belgium sinds 2019 lanceerde in samenwerking met Bozar.

Curatoren: Roxane Le Grelle & Adrien Verschuere
Scenografie: BAUKUNST
Fotografen: Maxime Delvaux, Julien Hourcade
Videos: Olivier Campagne, Maxime Delvaux
Maquettes: Julien Dutertre & Loop Studio

Co-productie: A+ Architecture in Belgium & BOZAR – met de steun van de Cellule architecture (Fédération Wallonie-Bruxelles), de Vlaamse Overheid et het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.