Gepubliceerd op 30.08.2023 | Foto's: Rudy Evens (left) CEO Tectum Group - Grégoire Morel (right) CEO Derbigum

Tectum Group, familiale onderneming van bouwondernemers en verdelers van dak- en gevelproducten, vergroot zijn landelijke spreiding en expertise door het befaamde Derbigum Services Belgium (DSB) uit Woutersbrakel, Waals-Brabant, op te nemen in de groep. 

Wie is DSB?

Rudy Evens, CEO van Tectum Group licht toe: Derbigum Services Belgium, de aannemersactiviteit van Imperbel, is opgericht in 1954 en is meer dan 30 jaar geleden overgenomen door Imperbel. DSB was destijds bekend als Asphalis. De naam Derbigum kennen we voornamelijk van de productievestiging van premium bitumineuze dakmembranen in Perwez onder Brussel, één van de belangrijkste Belgische producenten van dakproducten. Producent Derbigum en aannemersbedrijf DSB hoorden beiden tot de Imperbel-groep. Wij zijn bijzonder trots dat wij als familiebedrijf met Limburgse roots het aannemersbedrijf DSB van Imperbel kunnen overnemen. Na de overname van SIX Dak & Gevel uit Izegem eind vorige jaar, is het opnieuw een strategische versterking in expertise en landelijke spreiding, die onze beoogde groei bestendigt. De merknaam Derbigum Services Belgium zal in de nabije toekomst veranderen naar ‘DSB by Tectum’. Met deze overname versterkt Tectum Group trouwens ook de band met de productie-eenheid Derbigum.”

Markt in beweging

De bouwsector ondergaat een stevige transformatie. Yves Biesmans, mede-eigenaar en co-afgevaardigd bestuurder van Tectum Group benadrukt het belang van renovatie en vernieuwbouw: “Door een stagnerende markt merken we dat het aantal nieuwbouwprojecten terugloopt. De vraag naar renovatie daarentegen stijgt bij ons al geruime tijd. Hier willen we graag verder op inzetten. Wij willen daarbij een sterke partner zijn over héél België, met experten-dakwerkers die werken kunnen uitvoeren in hun eigen regio. Met het vervoegen van de DSB-collega’s kunnen we de regio’s achter Brussel makkelijker bereiken.” 

Circulariteit en duurzaamheid

“En daarnaast is er het alsmaar groeiende belang van circulariteit en duurzaamheid,” vult Rudy Evens aan. “Bouw- en sloopactiviteiten zijn vandaag verantwoordelijk voor 5 à 12% van onze nationale CO2-uitstoot. De bouwsector kan dus een wezenlijke bijdrage leveren aan een klimaatneutrale toekomst. Vele grote bouwheren, waaronder de overheden, kiezen trouwens nu reeds resoluut voor circulaire en duurzame oplossingen. Wij verwachten dat onder impuls van de Europese Green Deal en de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) die er voor de grote bedrijven aankomt, de vraag naar duurzame oplossingen een hoge vlucht zal nemen. Om aan die vraag tegemoet te kunnen komen hebben wij een eigen R&D-afdeling. We onderzoeken niet enkel het hergebruik van sloopmaterialen bij renovatie, maar ontwikkelen ook circulaire daksystemen en dakopbouwen in functie van toekomstig hergebruik. In januari van dit jaar lanceerden we het eerste volledig circulair platdaksysteem ter wereld, het BossCover Circular System, dat we ondertussen internationaal verkopen.” sluit Rudy trots af. Inzetten op circulariteit en duurzaamheid vergt gespecialiseerde en dedicated medewerkers. Schaalgrootte maakt dit mogelijk.

60 bijkomende dakexperten

Tectum Group heeft momenteel een omvangrijke ploeg van 192 dakdekkers-specialisten, die werken vanuit de verschillende vestigingen, verspreid over België. Met de overname van DSB komen er 50 extra collega-dakdekkers bij, naast 10 bedienden (o.a. projectleiders). “Deze mensen mogen een heel warm welkom verwachten binnen onze familiale groep, en véél waardering!”, benadrukt Yves Biesmans. “Want deze mensen zijn topspecialisten in het plaatsen van Derbigum-waterdichting. Het bedrijf startte in 1954 en er is dus enorm veel kennis en vakmanschap opgebouwd die echt gekend is in de bouwwereld.”

Over Tectum Group

Tectum Group is een familiebedrijf gespecialiseerd in de constructie van daken en gevels en in de distributie van dakmaterialen via de handel. Vorig jaar kwam er ook een productiebedrijf in de groep. Het bedrijf is actief in België met vestigingen in heel het land. De markt in Nederland en Polen wordt ook via lokale vestigingen bereikt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Genk. De activiteiten richten zich op de constructie van platte en hellende daken voor de B2B-markt. Ook voor dakonderhoud, herstellingen en renovaties worden er oplossingen geboden. Balustrades, valbeveiliging en groendaken maken eveneens deel uit van het aanbod. Via ruim 20 filialen in België en Nederland verdeelt Tectum Group eveneens dakmaterialen voor professionelen.

De groep telt meer dan 550 medewerkers en realiseerde in 2022 een geconsolideerde omzet van meer dan 220 miljoen euro.

www.tectumgroup.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.