Gepubliceerd op 19.06.2024 | Foto's: Thomas Noceto

Van 26 augustus tot 30 augustus organiseren de ULB en BC Studies & Materials een Summer School over het thema ruwe aarde.

Tot op de dag van vandaag wordt er slechts in een fractie van Europese bouwprojecten gebruik gemaakt van ruwe aarde. Bijgevolg wordt dit materiaal zelden opgenomen in de opleiding van architectuurstudenten. Toch is het gebruik van ruwe aarde een belangrijk onderdeel van onze volksarchitectuur. Bovendien heeft het een sterk ecologisch karakter: het is lokaal, ongebakken, recycleerbaar en herbruikbaar. Het bouwen met ruwe aarde is cruciaal in de ontwikkeling naar een duurzame architectuur.

De Summer School Building with Earth biedt studenten de mogelijkheid om met hun eigen handen aan de slag te gaan met aarde. Gedurende één week (van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024) verdiepen de deelnemers zich in de wereld van het bouwen met ruwe grond. Hoe gebruik je het als bouwmateriaal? Wat zijn de eigenschappen? Hoe is het geworteld in onze volksarchitectuur? Hoe beïnvloedt het de hedendaagse architectuur? Hoe beoordeel je het potentieel van lokale aarde?

Building with Earth wordt georganiseerd door BC Studies & Materials en de ULB, Faculteit Architectuur La Cambre Horta ULB. In samenwerking met Living Lab Earth Brick (Universiteit Hasselt), Atelier Kara (Timur Ersen) en ACRUMA (Arianna Fabrizi de’Biani).

Meer info via deze link.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.