Gepubliceerd op 11.10.2023 | Foto's: François Chevalier

De esthetische en minimalistische Stûv P-20s is de eerste in een nieuw gamma van premium pelletkachels. De duurzame en milieuvriendelijke kachel is een synthese van knowhow, technologische innovatie en heeft het allemaal. Hij is elegant en straalt in het hart van elke woonruimte.

DE STÛV-SIGNATUUR

Bij nader inzien is dit Stûv-juweeltje een bekroning van 40 jaar ergonomische, technologische en ecologische vooruitgang van de Belgische onderneming. In de loop van de decennia werd het tijdloze plezier van het vuur aangevuld met steeds gesofisticeerdere functies. Van harmonieuze warmte tot digitalisering en ecologische certificaten met ultrahoge prestaties blijft Stûv zich onderscheiden door zijn bekwaamheid in onderzoek & ontwikkeling. Net als zijn voorgangers is de nieuwste Stûv P-20s voorbestemd om lang mee te gaan.

EEN INNOVATIEF GAMMA 

EEN PLEZIER VOOR HET OOG

Het strak design van de kachel wordt gekenmerkt door een doorlopende lijn die zich uitstrekt van de verbrandingskamer tot het kader van de kachel. De mooie opening maximaliseert het zicht op het vuur vanuit verschillende hoeken van de woonkamer.

Dankzij zijn gepatenteerde bloembrander biedt de Stûv P-20s bovendien een heel mooie brede, rustige en gecontroleerde vlam

 GOUDEN STILTE

De zachte, omhullende warmte staat ook voor rust en sereniteit. Door de natuurlijke convectie is er geen sprake van ventilator geluiden en de opwaartse aanvoer van pellets naar de brander elimineert het lawaai van vallende pellets zoals in traditionele pellet kachels.

COMFORTABEL VERBONDEN

De Stûv P-20s zorgt ook voor een warme ontvangst dankzij de bediening via de gratis applicatie op smartphone of via het geïntegreerd display. De afstandsbediening is optioneel. De onzichtbare in de kachel ingebouwde sensoren zorgen voor een veilige werking ervan. Door het toestel op het net te plaatsen, kunt u profiteren van controle, onderhoud, updates of hulp op afstand.

LOF VOOR FUNCTIONALITEIT

Tijd voor accessoires en vindingrijkheid: de elegante Pellet Twin Set met geïntegreerde handgreep is de ideale bijvul- en opslagoplossing. Hij is bijzonder stabiel, resistent en compact.

Ook het vermelden waard: het laadluik dat zich aan de voorkant bevindt, om op borsthoogte bij te vullen, en het asverwijderingssysteem; de aslade, met grote capaciteit, hoeft slechts om de 170 bedrijfsuren geleegd te worden.

UNIEKE PRESTATIES

Dankzij zijn rendement van 90% enerzijds en de vrijwel niet detecteerbare uitstoot van fijn stof en CO anderzijds is de Stûv P-20s een performantere kachel dan de Ecodesign 2022-norm. Tijdens officiële tests uitgevoerd door gespecialiseerde onafhankelijke laboratoria is gebleken dat de nieuwe kachel bijna 1.000 keer minder fijn stof uitstoot dan een open haard …

Sober, warm, performant en milieuvriendelijk: wie biedt meer?

 

Over Stûv

Stûv nv is een Belgische onderneming die individuele verwarmingsoplossingen op hout en pellets ontwerpt, produceert en commercialiseert in een ode aan het vuur, zowel het functionele (verwarming) als het emotionele (schoonheid, esthetiek en gezelligheid van de vlammen). Om dit te verwezenlijken, werkt Stûv volgens een zeer strikte code gebaseerd op creativiteit, design, productkwaliteit en het voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de consumenten. Het bedrijf wil duurzaam ondernemen met grote aandacht voor menselijke waarden. Stûv zorgt voor 140 rechtstreekse jobs en nog eens zoveel bij zijn onderaannemers. De onderneming realiseert een jaarlijkse omzet van 35 miljoen euro, produceert jaarlijks zo’n 15.000 haarden, waarvan 80 % bestemd is voor export.

www.stuv.com

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.