Gepubliceerd op 31.01.2020

De manier waarop we wonen en leven in België verandert ingrijpend. Om architecten en projectontwikkelaars te inspireren en voor te bereiden op de toekomst, heeft Gyproc, in samenwerking met interieurbedrijf Bulo, Studio Gyproc ontwikkeld.

We verlangen naar meer comfort en veiligheid en hechten tegelijk meer belang aan duurzaamheid. De wetgeving rond duurzame energie en materialen is vandaag strikter dan ooit, en dat terwijl er steeds minder vakmannen zijn. Bovendien dreigt er een woningtekort door de bevolkingsgroei: vanaf 2040 mogen open ruimtes niet meer bebouwd worden door de bouwshift.

Om op deze uitdagingen een antwoord te kunnen bieden, opent Studio Gyproc begin februari officieel zijn deuren. Het gaat om een experience center waarbinnen het bedrijf toekomstgerichte en duurzame bouwoplossingen demonstreert. Studio Gyproc toont de bezoeker onder meer hoe je een ruimte kan optimaliseren op vlak van akoestiek en regulering, beleving en comfort en high-end afwerking. Zo gaat Studio Gyproc ook creatief om met kleine ruimtes, zonder aan comfort in te boeten. Gyproc toont met dit experience center hoe het maximaal meedenkt met ontwikkelaars, architecten en studiebureau’s om de capaciteit en de rendabiliteit van een woning te verhogen. Bovendien heeft Gyproc een oneindig recycleerbaar en dus zeer duurzaam product om mee te werken: gips.

Dirk De Meulder, CEO Gypsum and Insulation Building Activities: “Bij Saint-Gobain geloven we er sterk in dat we samen met iedereen die bij de bouwsector betrokken is – beleidsmakers, architecten, projectontwikkelaars, vakmannen, handelaars, consumenten en wijzelf – de uitdagingen van de toekomst aankunnen. Dankzij de evolutie naar geïndustrialiseerd bouwen, met performante materialen en technologieën, kunnen we een antwoord bieden op de veranderingen en opportuniteiten die we zien in de woningmarkt. Gyproc pakt de uitdagingen aan door in te zetten op vernieuwing, op innovaties waar iedereen baat bij heeft. Met Studio Gyproc proberen we te tonen hoe we futureproof en flexibel kunnen bouwen zonder in te boeten op comfort.”

Studio Gyproc is vanaf 3 februari open voor architecten. Voor een voorsmaakje kan je alvast terecht op onze website. Daar kan je je ook meteen inschrijven voor een bezoek.

Adres:
Studio Gyproc i.s.m. BULO
Blarenberglaan 6, Industriezone Noord
2800 Mechelen

www.gyproc.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.