Gepubliceerd op 06.10.2020

Met de oplevering van Sopracity luidt waterdichtingsexpert SOPREMA een nieuw tijdperk in voor elke bouwprofessional. Het uiterst gebruiksvriendelijke online platform vertrekt van specifieke vragen die voorschrijvers en beslissingnemers rond concrete projecten hebben en helpt hen de beste materialen en oplossingen op maat te selecteren. Dat maakt het erg eenvoudig om door het groeiende aanbod aan hoogkwalitatieve waterdichtings- en isolatiematerialen te navigeren. Stap binnen in de bouwstad van morgen. Of liever: neem de drone!

De virtuele 3D-stad Sopracity presenteert niet de brede waaier gespecialiseerde oplossingen zoals die ook terug te vinden is op de website van SOPREMA (met ook de andere vier merken van de SOPREMA Group: ALSAN, FLAG, EYFO en PAVATEX), maar keert de rollen om en stelt zich in de plaats van een klant die een heel specifieke (totaal)oplossing zoekt voor een heel concreet project. Een normaal aanbod vertrekt dus vanuit een productstandpunt. Sopracity vertrekt vanuit een problematiek van de klant, en biedt zo een oplossing aan.

Meest geschikte systemen in enkele muisklikken

Sopracity is bovendien 100 procent klantgericht en onderstreept dat met een unieke, bijzonder aantrekkelijke klantenervaring. Om efficiënt en op maat te kunnen informeren en inspireren, benut Sopracity het professioneel profiel van de klant. Algemeen aannemer, architect, bouwheer, plaatser, projectontwikkelaar, facility manager … welk profiel de klant ook heeft, hij stapt in een virtuele stad die gebouwd is naar zijn behoeften. Eenmaal op wandel in Sopracity, vindt hij met een paar muisklikken de meest geschikte systemen van SOPREMA voor waterdichting en isolatie per gebouwtype (privéwoning, kantoor, ziekenhuis, appartement, school, opslagplaats …).

Functioneel én fun dankzij ‘Fortnite’

Vaut le voyage – is de reis waard, zou Michelin oordelen over een trip naar Sopracity. Ook wie niet meteen met een vraag rond de beste isolatie of waterdichting worstelt, beleeft plezier aan een inspirerend bezoek aan de virtuele stad. Als er een plek is ‘where experience meets inspiration’, dan is het hier wel. De innovatieve 3D-stad en virtual reality app zijn ontwikkeld met dezelfde software (WebGL) als de megapopulaire ‘Fortnite’-game. Geen wonder dat de gloednieuwe bouwtool esthetisch top is en het consulteren ervan een ervaring op zichzelf vormt. Een professioneel platform mét fun factor? Jazeker.

Met extra functionaliteiten slaagt Sopracity erin architecten en beslissingnemers in de bouw nog meer te ontzorgen. Met een simpele muisklik vindt de klant BIM-objecten, technische fiches, prestatieverklaringen (DoP) en bestekteksten terug. Zo weet hij meteen welke materialen compatibel zijn en het beste resultaat leveren.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.