Gepubliceerd op 05.07.2020

Schüco, leverancier van aluminium systemen voor ramen, deuren en gevels staat bekend om een absolute focus op kwaliteit en innovatie. Het bedrijf zet daarom met veel enthousiasme de schouders onder het vernieuwde Living Tomorrow in Vilvoorde. Schüco illustreert met dit project haar rol als trendsetter in de bouwsector én onderstreept daarmee heel duidelijk de ambitie om verder te groeien in België.

Als co-initiator zal Schüco een grote stempel drukken op dit project. Het nieuwe Living Tomorrow gebouw zal een innovatieshowroom van Schüco bevatten en wordt uitgerust met de meest vooruitstrevende Schüco aluminium systemen. Het oorspronkelijke gebouw in Vilvoorde wordt volledig gerenoveerd en mee geïntegreerd in de nieuwbouw. Beiden worden volledig uitgerust met Schüco systemen en producten. Het nieuwe Living Tomorrow zal plaats bieden aan een demozone, meeting center, restaurant en kantoorruimte. Het eindresultaat wordt de grootste innovatiecampus van Europa rond werken, wonen en leven in de toekomst.

Zowel in de showroom als in de gebruikte materialen voor het nieuwe gebouw komen producten aan bod die Schüco’s expertise in de verf zetten, van digitale toegangscontrole tot innovatief raambeslag en slimme sensoren.

“Innovatie is voor ons een kernwaarde”, stelt Geert Michels, Country Manager van Schüco. “Kijk maar naar ons state-of-the-art technologiecentrum in Bielefeld, of dichter bij huis onze bijdrage aan het Antwerpse Havenhuis. We rusten echter niet op onze lauweren en willen deze visie verder kracht bijzetten. Living Tomorrow is het perfecte kader om in kruisbestuiving met de andere partners nieuwe ideeën voor de toekomst te ontwikkelen. Deze stap is een milestone in de verdere groei die Schüco in België ambieert”.

Hoe zullen we leven, wonen en werken in 2030?  Schüco biedt nu al een duidelijke toekomstvisie aan, met aandacht voor akoestiek, urbanisatie, veiligheid en digitalisatie. Maar ook duurzaamheid en energie-efficiëntie speelt daarbij een belangrijke rol. Schüco is hierin pionier en trendsetter en engageert zich sterk rond circulair bouwen en klimaat. De nieuwe Innovation Campus Living Tomorrow gebouw heeft de ambitie volledig energieneutraal te zijn, mede dankzij de gevelsystemen van Schüco.

“Deze Innovation Campus geeft ons een extra uitvalsbasis in België: een plaats waar we illustreren wat we nu al kunnen én waar we duidelijk zullen meegeven waar we in de toekomst naartoe gaan. Digitalisatie zal daarbij steeds belangrijker worden. Onze sector denkt nog steeds relatief traditioneel en daar willen we iets aan doen.  Niet alleen met woorden maar ook met de participatie in een dergelijk initiatief dat perfect past in onze visie over wonen in de toekomst”, zegt Michels. “Je kan het geheel dus ook zien als een grote “ living “ showroom, een uniek visitekaartje voor investeerders, architecten en consumenten.”

Living Tomorrow en 30 toonaangevende bedrijven en organisaties bouwen de toekomst in Vilvoorde.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.