Gepubliceerd op 11.10.2023

Het Institut Culturel d’Architecture Wallonie-Bruxelles (ICA) onthult de boeiende tentoonstelling “Réappropriations” van 12 oktober tot 26 november 2023 in de Halles Universitaires van Louvain-la-Neuve. Deze initiatie, in samenwerking met de UCLouvain, het Maison de l’Urbanisme du Brabant Wallon en het Musée L, biedt een meeslepende duik in innovatieve architecturale strategieën gericht op het herstellen van onze beschadigde wereld.

Verkenning van Architecturale Strategieën: De gepresenteerde projecten, afkomstig uit het boek “Architectures Wallonie-Bruxelles Inventaires #4 2020-2023”, komen van gerenommeerde architectenbureaus zoals AgwA, Artau Architectures, Atelier Chora, Label architecture, Notan Office, Olivier Fourneau architectes, Ouest Architecture en Rotor DC. Deze projecten voeren een dialoog tussen architecturale realisaties, ruimtelijke studies van experten en bijdragen van burgers, waarbij innovatieve benaderingen op architecturaal en territoriaal niveau worden verkend.

Régénérative Architecturale Benadering: “Réappropriations” kadert in de nationale lancering van “Architectures Wallonie-Bruxelles Inventaires #4 2020-2023 – Vers une démarche architecturale régénérative”. Geleid door het ICA en uitgegeven door de Cellule architecture van de Fédération Wallonie-Bruxelles, benadrukt dit werk projecten en acties die de noodzakelijke ruimtelijke, milieu- en maatschappelijke transitie activeren voor een duurzame toekomst. Een manifest, thematische teksten, beschrijvingen en geborduurde leuzen vormen dit werk en illustreren de diversiteit van ruimtelijke praktijken die tussen 2020 en 2023 betrokken waren bij de holistische transformatie van onze gebouwde en onbebouwde omgeving in Wallonië, Brussel en voor sommigen internationaal.

Gerelateerde Evenementen: Naast de tentoonstelling worden gedurende de herfst ontmoetingen, bezoeken en conferenties georganiseerd. De vernissage vindt plaats op 12 oktober om 19:00 uur in de Halles Universitaires. Geleide bezoeken, ontmoetingen met architecten en boeiende conferenties staan op het programma, waardoor burgers de kans krijgen om na te denken over hun huidige gebouwde omgeving en de huidige milieuproblematiek.

“Réappropriations” is meer dan een tentoonstelling, het is een oproep tot collectief nadenken over de rol van architectuur bij de regeneratie van onze omgeving. Kom deze innovatieve projecten ontdekken en neem deel aan een stimulerend gesprek over de toekomst van ons grondgebied.

Praktische Informatie
Locatie: Halles Universitaires, Place de l’Université 1, 1348 Louvain-la-Neuve
Datum: Van 12 oktober tot 26 november 2023
Vernissage: Donderdag 12.10.23 om 19:00 uur

Sluit je aan bij ons om samen de weg te verkennen naar een toekomst gebouwd op duurzame en regeneratieve fundamenten.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.