Gepubliceerd op 13.03.2024

Deze oproep tot kandidaatstelling nodigt architecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers, onderzoekers, critici en kunstenaars uit hun kandidatuur in te dienen voor de rol van curator van de archiweek 2024.

De archiweek, die ieder jaar door urban.brussels in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest georganiseerd wordt, heeft als doel de burgers te sensibiliseren voor en kennis te laten maken met kwaliteitsvolle hedendaagse architectuur. Ter gelegenheid van deze speciale week, die plaatsvindt van 5 tot 13 oktober 2024 (data te bevestigen), zijn er voor iedereen gratis rondleidingen, opendeurdagen bij architectenbureaus, colloquia, workshops, conferenties en tentoonstellingen. Het hoogtepunt van de archiweek zijn de meertalige bezoeken (NL, FR en EN) aan een twintigtal hedendaagse projecten, die dit jaar plaatsvinden in het weekend van 12 en 13 oktober (data te bevestigen).

De aangestelde curator zal vrij zijn tussen 15 en 20 hedendaagse projecten te kiezen die hij/zij als interessant beschouwt om aan het grote publiek te tonen en die verband houden met een thema, standpunt of criteria die hij/zij daarvoor heeft bepaald, op voorwaarde dat die intellectueel toegankelijk en begrijpelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen en dat ze aansluiten bij het thema dat Urban voor 2024 heeft gekozen, namelijk “materialiteit”. Er wordt verwacht dat het voorgestelde initiatief het grote en het gespecialiseerde publiek zal aanspreken en verenigen.

De kandidaturen moeten uiterlijk op 25 maart 2024 om 12.00 uur worden ingediend.

Meer info op urban.brussels

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.