Gepubliceerd op 15.06.2022

Volop van het leven genieten, dat doe je in stijl. Daarom ontwikkelt Renson producten die functionaliteit, esthetiek en een persoonlijke touch combineren. Om ook op het vlak van ‘outdoor living’ tijdloos en tegelijk trendy uit de hoek te komen, schakelde Renson trendwatcher Hilde Francq (Francq Colors) in. Zij bracht de trends in kaart en vertaalde ze naar treffende totaalconcepten voor buitenleven, waar kleuren, texturen en materialen samenkomen. Enerzijds inspireerden neutrale kleuren en natuurlijke elementen. Anderzijds mag het wat kleurrijker en is er ruimte voor een gedurfder accent. De samenwerking resulteerde in 6 complete ‘design styles’ voor outdoor living. Dat betekent minder keuzestress en een consequent en harmonieus totaalplaatje voor je terrasoverkapping/ buitenleefruimte, de opties én de aankleding.

Het tweejaarlijkse trendrapport van Francq Colors bood een stevige basis om 6 concrete stijlen te distilleren, die een tijdloos karakter combineren met actuele relevantie. Ook binnen 5 of 10 jaar zal de basis van de concepten nog even hedendaags aanvoelen. Al kunnen elementen ervan wijzigen en komen er misschien extra stijlen bij. Trends staan nu eenmaal niet stil, ook als het over outdoor living gaat. Ondertussen vind je beslist je gading in één van de huidige ’design styles’.

 • Earth Oasis: zuiders vakantiegevoel
  Onder een aards-bruine terrasoverkapping met Fixscreens en Loggiawood schuifpanelen in warme, zuiderse kleuren waan je je op vakantie in eigen tuin. Dik geweven buitengordijnen met een ambachtelijke uitstraling geven de finishing touch.
 • Pure Essence: terug naar de kern
  Terug naar de essentie onder een overkapping in een zachte neutraal-beige kleur. Een pasteltint die kan doorgetrokken worden in de Fixscreen en Loggiascreen Canvas schuifpanelen met geweven doek. Verfijnd geweven buitengordijnen vervolmaken de dromerige sfeer.
 • Idyllic Garden: een warm welkom
  Een warmgrijze structuur met olijfgroene ondertoon vormt de basis van deze overkapping. Dezelfde schakeringen keren terug in de Fixscreens en buitengordijnen in 2 tinten. Loggiawood panelen met lamellen in thermo-es maken het geheel ‘af’.
 • Spiritual Harmony: aantrekkelijk tuinpaviljoen
  Een tuinpaviljoen waar de zwartbruine basisconstructie nog extra verfijnd overkomt in combinatie met hout en textiel: daklamellen in een ‘walnoot’ wooddesign, Loggiawood schuifpanelen of Fixscreens en Loggiascreen Canvas panelen met zwart/bruin geweven doeken.
 • Tech Cocoon: een wit canvas
  Durf te experimenteren met dynamische kleuren in meubilair en decoratie: De ‘transparantie’ van een witte overkapping met Fixscreens, loggiapanelen, glazen schuifwanden of gordijnen leent zich daar als tijdloze basis perfect voor.
 • Crystal Lounge: strak en minimalistisch
  De kleur van de zachtgrijze tuinconstructie in combinatie met witte daklamellen keert terug in de Fixscreen doeken en de semi-transparante buitengordijnen. Strakke Loggialu Plano schuifpanelen doen de grenzen tussen buiten en binnen helemaal vervagen.

www.renson-outdoor.com

 

Hilde Francq & Kerlijne Deneyer over de Renson Outdoor design styles:

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.