Gepubliceerd op 03.06.2024

Met de WOAW, de jaarlijkse woonidee-award, ondersteunt de provincie Antwerpen jonge, geëngageerde creatievelingen met innovatieve woonideeën. Laatstejaarsstudenten aan een hogeschool of universiteit en ontwerpers, onderzoekers of ondernemers jonger dan 35 jaar kunnen hun voorstel indienen. 

Een klankbordgroep van experts, samengesteld door de provincie, geeft een jaar lang inhoudelijke begeleiding aan de laureaat. Samen met een startbudget van 5.000 euro is dit een duwtje in de rug om het idee verder te ontwikkelen tot een concreet concept. Na een jaar wordt dit officieel voorgesteld aan beleidsmakers en professionele woonactoren, die er dan mee aan de slag kunnen gaan.

Heb jij een baanbrekend woonidee dat je verder wilt ontwikkelen? Pitch jouw idee tot en met 31 oktober 2024 via de website van de provincie Antwerpen.

25.06.24 | WOAW-talk: Build to Rebuild

In 2022 won ‘Build to Rebuild’ van het ontwerperstrio Rune Degryse, Cassandra Van Peer en Pieter-Jan Lerno de allereerste editie van de WOAW. Zij overtuigden de jury met een circulair en budgetvriendelijk zelfbouwpakket dat flexibel kan worden ingezet in dubbelhoge casco ruimtes. Van een dubbelhoge loft tot een woning met meerdere slaapkamers, het kan allemaal.

Op dinsdag 25 juni 2024 presenteren zij hun onderzoek en de expo ‘Build to Rebuild’ in het provinciehuis. Tim Vekemans vertelt die avond over de voordelen van niet-bouwen en leidt een debat met Rob Cornelissen, Toon Haverals, Els De Vos en Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs.

Meer informatie en inschrijven

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.