Gepubliceerd op 21.06.2022

Ben je pas afgestudeerd als architect? Ben je je stage aan het lopen of heb je hem net afgerond? Heb je enkele persoonlijke projecten, ben je je eigen bureau aan het opzetten of richtte je net je bureau op?

Neem deel aan Across on Tour!

Na vijf edities is de Across lezingenreeks terug met een nieuwe formule! Dit jaar organiseert A+ Architecture in Belgium in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) en het Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles (ICA) drie avonden waarbij acht jonge Franstalige en Nederlandstalige architecten hun praktijk voorstellen op drie emblematische Belgische locaties: de architectuurfaculteit van de UCL in Doornik, het kunstencentrum deSingel in Antwerpen en het mode- en designmuseum MAD in Brussel. Onder begeleiding van een ervaren architect stellen de geselecteerde deelnemers een van hun projecten voor in reactie op een gemeenschappelijk thema:  Transformatie. Deze drie avonden worden afgesloten met een tentoonstelling in het MAD in Brussel tijdens de zomer van 2023.

De 8 architecten hebben een verschillend profiel. Zij werken op een zeer grote of op een zeer kleine schaal; individueel of via samenwerkingsverbanden; theoretisch, speculatief of zelfs utopisch. Ze zijn specifiek uitgekozen om een zo breed mogelijk beeld te geven van de jonge Belgische architectuurscene en dit zowel op het vlak van visie, referenties, architectuurtaal als binnen hun dagdagelijkse praktijk.

Hoe doe je mee?

Wil je deel uitmaken van deze nieuwe editie?  Dien je kandidatuur in t.e.m. 1 september door onderstaand formulier in te vullen. Stuur ook je portfolio (pdf, max 10p) naar expo@a-plus.be

Praktisch

De eerste avond vindt plaats in de faculteit architectuur van de UCL in Doornik op donderdag 24 november 2022. De tweede vindt plaats in het cultuurcentrum deSingel in Antwerpen op donderdag 16 maart 2023. De laatste avond vindt plaats in het MAD op donderdag 15 juni 2023 en de tentoonstelling loopt van dan tot 3 september.

Juryleden

Lisa De Visscher (ULiège)
Lara Molino (A+)
Sofie De Caigny & Petrus Kemme (VAi)
Audrey Contesse (ICA)

Coproductie: A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles, MAD
Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, Faculté d’Architecture de l’Université de Liège, Urban.Brussels
Structurele sponsor: D’Ieteren Immo

Across 2020-2021

Inschrijvingsformulier

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.