Gepubliceerd op 12.02.2020

Neolith®, marktleidend merk in Gesinterd Steen, opent zijn nieuwste showroom in Amsterdam op 11 oktober 2019, om daarmee de wereldwijde presentie van het merk vergroten. De Urban Boutique is een gezamenlijke launch met Michel Oprey & Beisterveld (MOB), al jaren distributiepartner van het merk.

In-house architect en designer Giuliana Barandiaran van Neolith® bedacht het creatieve concept voor de nieuwe showroom. Haar doel was in de eerste plaats om het enorme esthetische potentieel van het oppervlak te showen door veel toepassingen van het materiaal te laten zien in de boutique.

Bij binnenkomst stappen bezoekers over de drempel in een ruimte die aan een steengroeve doet denken, met ‘quarry cut’ vormen in Mont Blanc, een op kwartsiet geïnspireerde steen, en New York – New York. Dit zijn twee van de meest recent door Neolith® op de markt gebrachte oppervlakken.

De Urban Boutique is een project in samenwerking met Stone & Skills en Jan Reek Natuursteen, vaste samenwerkingspartners van Neolith®. Opvallend is zeker de übercoole moderne marmeren keuken in Calacatta Gold. Als aanvulling daarbij zien we een statement-wand in het metalige Sofia Cuprum, passend bij de actuele zeitgeist waarbij materiaalcontrast in het wooninterieur een belangrijke rol speelt.

Belangrijk aandachtspunt van de designer was ook om de natuurlijke samenstelling van Neolith® te belichten, evenals de manier waarop het merk voortdurend zijn fabricageproces aanpast om het zo duurzaam mogelijk te maken. Als illustratie daarvan zijn er twee ‘living walls’ te zien met weelderig groen, die zorgen voor een bijzonder in het oog springend effect tegen de cleane, strakke esthetische look van een bookmatched wand in Neolith® Calacatta.

Het pronkstuk van de ruimte is een bijzonder fraai gemaakte fontein – met een olijfboom in het midden, omgeven door uit Neolith® gesneden tulpen. Hier is slim gebruik gemaakt van Magna Glaskeramik in plaats van water. Deze bijzondere sculptuur, die goed het vakmanschap van de steenwerkers laat zien, geeft het samengaan weer van twee verschillende landsculturen die elkaar aanvullen.

Een van Neolith’s recente dessins, betonlook New York – New York, is gebruikt voor de vloeren, een verwijzing naar de city-setting. De toepassing van deze chique steen is ook een knipoogje naar de oorspronkelijke naam van de Big Apple: New Amsterdam.

In de boutique zijn ook een aantal nieuwe toepassingen te zien die nog niet eerder geshowd werden in een showroom. Absoluut een highlight is de speciaal ontworpen haar- en beautysalon met spiegels met lijsten van Neolith®.

Groeien in het juiste tempo

Deze showroom is de nieuwste aanwinst in de serie Neolith® Urban Boutiques, met al geopende locaties in Londen, Madrid, Milaan en Düsseldorf. De NUB-serie focust op de klantervaring en wil de traditionele showroom transformeren tot een nieuw concept, namelijk een tot de verbeelding sprekende showruimte.

Commentaar van Jos Simons, managing director bij MOB: “Al de jaren dat wij nu al werken met Neolith®, doen we dat met grote bewondering voor de kwaliteit en de constante innovaties van hun steen. Het is altijd heel spannend om de ontwikkeling van de technologie en ontwerptechnieken van het merk mee te maken en dan de resulterende oppervlakken te kunnen gebruiken in onze projecten. Wij zijn dan ook heel trots op de ruimte die we samen gecreëerd hebben. Hier worden de nieuwste dessins van Neolith® geshowd op een manier die grensverleggend is voor showroomontwerp.”

Mar Esteve Cortes, Director bij Neolith®, zegt: “De beste manier om het potentieel van een materiaal echt te begrijpen, is als je het kunt zien in mooie ruimtes met levensechte ontwerpen. We willen laten zien hoe echte mensen de oppervlakken kunnen toepassen in allerlei settings. Onze Neolith® Urban Boutiques zijn meer dan toonzalen. We hebben de locaties zorgvuldig uitgezocht en daarbij hebben we gekozen voor bruisende internationale hubs, waar allerlei mensen binnen kunnen lopen en genieten.”

Neolith® Urban Boutique Amsterdam, op het adres Amstel 135, 1018 EN Amsterdam, Nederland. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezoek, bel +31-6 28 52 66 76 of stuur een e-mail aan <Tamara@mi-b.nl>.

Voor meer informatie, klik hier.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.