Gepubliceerd op 05.02.2020

De BRUSSELS HORTA PRIZE komt terug in 2020 voor zijn twaalfde editie. Deze wedstrijd wordt tweejaarlijks uitgereikt aan opmerkelijke werken die uitgevoerd zijn op het grondgebied van de 19 deelgemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Opgericht in 1996 op initiatief van de Schepenen van Stedenbouw en het Openbaar Onderwijs, maakt de BRUSSELS HORTA PRIZE het mogelijk om een unieke architectuur in het licht te zetten dat geboren wordt uit een gezamenlijke wil van de opdrachtgever, de architect, de aannemers en de overheid.

De projecten moeten een nieuwe identiteit teweegbrengen met respect voor de omgeving waarin ze zich inschrijven. Het doel is om de architecturale bedenkingen bij te voeden dankzij een symbiose tussen de architect, de stad en haar bewoners.

De BHP streeft om de uitvoering van nieuwbouw, verbouwingen, restauraties of interventies dat als doel hebben om de stadsomgeving te verbeteren, te belonen. Deze uitvoeringen moeten gedurende de vorige vier jaar uitgevoerd zijn.

De wedstrijd is verdeeld in verschillende categorieën: individuele residentiële gebouwen, collectieve/ gegroepeerde individuele residentiële gebouwen, niet-residentiële gebouwen voor privaat/openbaar of collectief gebruik en openbare of private buitenruimtes.

Agenda:
Online inschrijvingen tem 15 februari 2020
Maart 2020 : Prejury
15/04/2020 : Aankondiging geselecteerde kandidaten
18 & 25/04/2020 : Eind jury
12/06/2020 : Proclamatie en expositie van de laureaten

Meer info: www.brusselshortaprize.be, www.archiulbalumni.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.