Gepubliceerd op 21.04.2022

Neolith is het uitverkozen merk voor talrijke zones in het hotel, om creativiteit en inspiratie te verbinden met de meest eigentijdse visie van de stad.

Een van de doelstellingen was om oppervlakken te gebruiken die zouden helpen om ruimtes te creëren die design en functionaliteit combineren, ruimtes om in te leven. Een goed voorbeeld is de vloer in de grote lobby. Zo is Neolith een belangrijke protagonist in dit nieuwe hippe hotel in Barcelona.

Het architectenteam was op zoek naar duurzame elementen met respect voor het milieu die aansloten bij de plaatselijke cultuur, met ecologische materialen aangepast aan het klimaat. Zo werd Neolith een van de sleutelelementen bij het samenstellen van het project.

Neolith is een van de belangrijke protagonisten bij het nieuwe 5‑sterrenhotel ME Barcelona by Meliá Hotels With Expression, het meest avant-gardistische hotel van Barcelona. Dit pas geopende hotel, gecreëerd voor exclusieve, gepersonaliseerde en immersieve belevingen, is nu al het culturele epicentrum van de stad.

Gesitueerd in het hart van Barcelona’s gouden mijl waar het nieuwste van het nieuwste in kunst, design, muziek en mode te vinden is, wil het ME de creatiefste kant bij zijn gasten wakker maken en inspireren tot een meer eigentijdse visie op de stad.

Het nieuwe hotel, een ontwerp van Álvaro Sans Arquitectura Hotelera & Mur Arquitectura, is trendsettend en weerspiegelt de door de Covid-pandemie teweeggebrachte veranderingen, op cultureel en sociaal gebied en in het zakenleven, waardoor het traditionele concept van hotels aan het veranderen is.

Het architectenteam koos Neolith voor een van de centrale elementen in het interieur, de vloer van de grote lobby en de gemeenschappelijke ruimtes, evenals voor de bekleding van de toiletruimtes, plekken waar het Gesinterd Steen van Neolith zorgt voor avant-gardistisch design, een stijlvolle uitstraling, elegantie, maximale bestendigheid en minimaal onderhoud. Zo kon worden voldaan aan zowel de esthetische eisen als aan de zwaarste technische eisen van de architecten.

 Vloeren

Voor de vloer van de grote lobby en de open ruimtes op de benedenverdieping is gekozen voor Zaha Stone. Dit Neolith-oppervlak is een eigentijdse interpretatie van Pietra Grey, Iraans marmer, waar een industriële moderne twist aan toegevoegd is.

Het ontwerp is een eerbetoon aan persoonlijkheid, erfenis en inspiratie van Zaha Hadid, de Iraakse architect die in haar creaties de geometrie, de ruimtes en de emoties van de gebruikers verkende.

In de vorm van groot formaat platen is Zaha Stone aanwezig in de lobby, de receptie en de horecaruimtes, en verder in de zones voor rusten, relaxen, telewerken en coworking. Naast zijn schoonheid en elegantie onderscheidt dit oppervlak zich door zijn bestendigheid tegen intensief verkeer en door zijn minimale onderhoud.

Bekleding

Het architectuur- en designteam koos ook voor Neolith voor de toiletten in de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel. De muren zijn er bekleed met Basalt Black van Neolith, dat zich onderscheidt door zijn donkere kleur en zijn rijkdom aan details. Dit op basalt geïnspireerde steentype verleent een krachtige uitstraling aan iedere binnen- of buitenruimte waarin het toegepast wordt.

Respect voor het milieu

Het architectenteam was op zoek naar duurzame elementen met respect voor het milieu en met aandacht voor de plaatselijke cultuur, evenals ecologische aan het klimaat aangepaste materialen.

Neolith was een van de sleutelelementen bij dit project, niet alleen vanwege zijn unieke design en uitstekende technische prestaties, maar ook vanwege zijn duurzame karakter. De belangrijkste grondstoffen die gebruikt worden in de samenstelling zijn immers mineralen. Het mengsel van mineralen in de juiste verhoudingen is, samen met het daaropvolgende fabricageproces, verantwoordelijk voor de premium-kwaliteit. En daarbij is het materiaal ook nog eens carbon neutral, koolstofneutraal.

Een zeer complex hotel

Het bouwproces en het management ervan waren een hele uitdaging volgens Ramón Cortés van Mur Arquitectura, een van de voor het interieur verantwoordelijke architecten. “Er zijn 45 verschillende kamers”, vertelt hij, “in een hotel met 164 kamers, dat maakt de zaak zeer complex.”

Een van de doelstellingen van het team was om materialen te gebruiken die konden helpen om ruimtes te creëren voor unieke ervaringen, die beleefd en geleefd kunnen worden. “Zoals de vloeren van Neolith“, zegt Ramón Cortés, “waardoor we zeer grote platen konden gebruiken, wat past bij de proporties van de ruimtes. De Neolith-bekleding versterkt het effect van de natuurlijke houtsoorten die voor de pilaren zijn gebruikt. Ons doel was om zowel het meubilair als de materialen op elkaar af te stemmen, zodat dit ruimtes werden die je echt kunt beleven.”

Kosmopolitisch en avant-gardistisch

Het nieuwe hotel is gesitueerd in de luxe Passeig de Gràcia, bij Casa Rocamora en op een steenworp van het Plaça Catalunya, midden in de gouden mijl van de stad.

Het ME heeft 164 kamers en weet zich te onderscheiden met zijn avant-gardistische gastronomieaanbod, 1200 m2 stadstuin en exclusieve Rooftop Bar met uitzicht op het Plaça Catalunya en de Sagrada Familia.

Verder biedt dit hotel meer dan 600 m2 aan veelzijdige ruimtes voor zakelijke en sociale evenementen met een heel eigen persoonlijkheid. Ook is er een gym met de nieuwste fitnesstechnologie en exclusieve behandelingen die voorouderlijke tradities combineren met de meest geavanceerde schoonheids- en wellness-technieken.

www.neolith.com

 

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.