Gepubliceerd op 30.11.2022

VELUX Commercial kondigt met trots aan dat Monolight de Archiproducts Design Award 2022 heeft gewonnen in de categorie Building Shell. Uit een longlist van bouw producten is de Monolight bekroond door de jury op basis van verschillende parameters zoals innovatie, esthetiek, functionaliteit en kwaliteit.

We zijn erg trots op het winnen van de Archiproducts Design Award met onze modulaire Monolights. Het elegante daklicht maakt deel uit van een veelzijdige serie vierkante en ronde daklichten die kunnen worden gebruikt als op zichzelf staande producten of gecombineerd om daglicht alle soorten ruimtes in commerciële en residentiële gebouwen te laten transformeren“, zegt productmanager Thomas Bang Jensen.

Monolight is een nieuw daglichtstandaard en onderdeel van een modulaire serie daklichten. Monolight vertegenwoordigt een nieuwe daglichtstandaard die een uitstekende binnen- en buitenesthetiek combineert met een uitstekend thermisch comfort. De flexibele oplossing is ontworpen om maximaal daglicht te leveren en kan op maat gemaakt worden besteld voor elk nieuwbouw- of renovatieproject.

Monolight is een weerbestendig en elegant daklicht dat veel daglicht doorlaat via het dak. De speciale constructie van het glazen opzetstuk maximaliseert de instroom van daglicht zonder dat een frame van binnenuit zichtbaar is. De geprefabriceerde bovenunit en ingebouwde houten opstand maken een snelle installatie in zowel hellende als platte daken mogelijk.

Monolight maakt deel uit van een modulaire serie daklichten, bestaande uit vaste en ventilerende producten, inbraakwerende en beloopbare varianten. Circularlights en Linearlights kunnen worden geïntegreerd en gecombineerd tot een lichtstraat.

Meer informatie over VELUX modulaire daklichten vindt u in onze case study Omnia van Wageningen University & Research

Voor meer informatie over Monolight en het modulaire daklichten assortiment  kunt u terecht op de website van VELUX Commercial.

Over VELUX Commercial

VELUX Commercial biedt daglicht en ventilatie oplossingen voor openbare, industriële en utiliteitsgebouwen en omvat de voormalige organisaties Wasco, Vitral, JET BIK en VELUX Modular Skylights met meer dan 1.100 medewerkers in 13 landen. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, van glassystemen, lichtstraten, koepels en daktoegang voor platte daken tot oplossingen voor rook- en warmteafvoer.

Meer informatie over VELUX Commercial vindt u hier

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.