h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

Brussels Architecture Prize: ontdek de genomineerden en stem op je favoriete project!

Afgelopen juni kwamen de juryleden bijeen om de ingediende projecten van de eerste editie van de Brussels Architecture Prize te bespreken. Ze waren onder de indruk van de veelheid en de kwaliteit van de architecturale productie in Brussel en selecteerden in totaal 31 genomineerde projecten in vier categorieën. Ontdek ze hier, en stem nu op je favoriete project!

Ontdek de genomineerde projecten | stem op je favoriete project 

Architectuurseizoen najaar

Ontdek hieronder een overzicht van de activiteiten van A+ van het nieuwe architectuurseizoen! Lezingen, tentoonstellingen en taks staan op het programma. Als je geen enkel evenement wil missen, neem dan een abonnement A+More. Bovenop de 6 A+ tijdschriftnummers ontvang je 2 tickets voor onze evenementen tijdens 1 jaar. En vergeet niet: je hebt de vrije toegang tot de A+ archieven, waar je kan grasduinen in uitgaves van 1973 tot heden.

A+ Lecture

Carmody Groarke
12.10.2021

Op 12 oktober 2021 nodigen A+, Bozar en het Design Museum Gent het Londense bureau Carmody Groarke uit om een lezing te geven over hun oeuvre. Andy Groarke zal er meer inzicht geven in de drijfveren achter hun werk en de ambities voor hun eerste project in België: het Design Museum in Gent.

A+ Lecture

URA Yves Malysse Kiki Verbeeck
09.11.2021

Sinds de oprichting heeft het bureau een sterk portfolio van publieke projecten opgebouwd, waaronder de turnzaal in Ukkel (KAU), het revalidatiecentrum in Ninove (RLN), de jeugdherberg (JGK) en het woonzorgcentrum in Kortrijk (WZK).

A+ Exhibition

URA Yves Malysse Kiki Verbeeck
10.11.2021-16.01.2022

Op 10 november 2021 opent de eerste monografische tentoonstelling van het Brusselse architectenbureau URA in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.  De openingslezing door de architecten en de vernissage vinden plaats op 9 november 2021.

A+ Talk

Flores & Prats en Kaan
23.11.2021

Tijdens deze lezing over natuurlijk daglicht stelt Kaan Architecten de bibliotheek en cultureel centrum Utopia in Aalst voor, evenals twee crematoriumprojecten in België. Flores & Prats zullen vervolgens de theaterzaal La Sala Beckett in Barcelona voorstellen, en de renovatie van het Brusselse Théâtre des Variétés, die ze vorig jaar in de wacht sleepte in samenwerking met het Belgische bureau Ouest.


Warning: Illegal string offset 'sizes' in /home/customer/www/a-plus.be/public_html/wp-content/themes/aplus/single-newsletter.php on line 35

Warning: Illegal string offset 'medium' in /home/customer/www/a-plus.be/public_html/wp-content/themes/aplus/single-newsletter.php on line 35

A+ Lecture

Lütjens Padmanabhan
22.11.2022

De portfolio van Lütjens Padmanabhan bestaat in hoofdzaak uit collectieve en individuele woningbouw. Opdrachten van het bureau situeren zich doorgaans in buitenwijken, locaties waar een duidelijke geschiedenis en identiteit ontbreken. De expressieve, op zichzelf staande gevelontwerpen trachten die leemte te vullen.

A+ Session

Bruther

Onderwijzen of ontwerpen? Specifiek of genetisch? Beperkingen of vrijheid? Minder of meer? Stéphanie Bru en Alexandre Theriot geven ongefilterde antwoorden op onze vragen. Ontdek hun antwoorden hier!

News

Festival van de architectuur 2021

Voor de derde keer organiseert het VAi het tweejaarlijkse Festival van de architectuur (F/a), met wandelingen, workshops, tentoonstellingen en lezingen over architectuur. Van donderdag 14 tot zaterdag 16 oktober is Oostende de uitvalsbasis.

Products

Geweven vinylvloerbekleding geïnspireerd uit natuurlijke materialen

Overal om ons heen vormt de natuur een eindeloze bron van inspiratie. Zand en marmer zijn ruwe, ongepolijste mineralen met een pure schoonheid die unieke designmogelijkheden creëert.

News

‘Concrete Design Competition’: de Belgische winnaars zijn gekend!

De ‘Concrete Design Competition’, een tweejaarlijkse ideeën- en ontwerpwedstrijd, leverde uiteindelijk twaalf inzendingen op, afkomstig uit zes verschillende architectuurscholen. Een onafhankelijke jury onder de leiding van ingenieur-architect Guy Mouton kende drie prijzen en twee eervolle vermeldingen toe. Ontdek ze hier!

 

Product News

Realty Summit 2021 in Gare Maritime

Kreon inti, diverse sferen in de architectuur

Vergeet niet in uw agenda: tiende editie Architect@Work Kortrijk

Om sterk te staan op de markt van morgen!

Agenda

20.09.2021 Kids: Let’s Play! A+ Magazine Release A+ 291
12.10.2021 Carmody Groarke A+ Lecture Bozar, Brussels
10.11.2021-16.01.2022 URA Yves Malysse Kiki Verbeeck A+ Exhibition Bozar, Brussels
09.11.2021 URA Yves Malysse Kiki Verbeeck A+ Lecture Bozar, Brussels

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel