h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

A+ Lecture by Mos

Op 19 april 2022 nodigen A+ en Bozar het bureau Mos uit voor een lezing in het Paleis voor Schone Kunsten. Mos is een jong architectuurbureau uit New York, opgericht begin jaren 2000 door Michael Meredith en Hilary Sample. Hun œuvre is eclectisch en interdisciplinair, variërend van residentiële, culturele en educatieve projecten tot (kinder)boeken, kunst-installaties en meubilair. Functionaliteit en eenvoud staan centraal in het werk van Mos, dat gekenmerkt wordt door een architectuur die even vernieuwend als pragmatisch en verantwoordelijk is. In 2021 ontwierp Mos de collectie American Furniture voor de Brusselse galerie Maniera.

Meer info | Tickets

A+ Lecture

Thomas Demand
26.04.2022

Het fotografisch werk van Thomas Demand balanceert op de grens tussen fictie en realiteit. Sinds de jaren 90 zijn de meeste foto’s van Demand reconstructies van beelden uit de pers of het internet. Door deze beelden in zijn atelier met papier en karton te reconstrueren, slaagt hij erin zijn aandacht te richten op het picturale van het beeld en niet op het onderwerp zelf.

A+ Session

Bruther

Onderwijzen of ontwerpen? Specifiek of genetisch? Beperkingen of vrijheid? Minder of meer? Stéphanie Bru en Alexandre Theriot geven ongefilterde antwoorden op onze vragen. Ontdek hun antwoorden hier!

Opinions

Hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis

De winnaars van de MIPIM Awards werden afgelopen 17 maart aan het publiek bekendgemaakt. Het hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis, een project ontworpen door de architectenbureaus Baumschlager Eberle Architekten, Styfhals en Jaspers-Eyers Architects, kreeg de prijs voor Best Office & Business Development. Dit project was het onderwerp van twee opiniestukken in A+294.

Reviews

Vitriool en machteloze woede

Tussen 1999 en 2002 schrijft Olivier Verdique, een veelbelovende jonge architect uit Mons (°1965), een reeks satirische schotschriften over het architectuurbedrijf in Wallonië onder het pseudoniem Alvar Le Corvanderpius.

Offices

Raamwerk

A+ laat het Vlaamse bureau Raamwerk aan het woord dat zichzelf voorstelt aan de hand van een referentie die betekenend is voor zijn architectuurpraktijk.

Product News

Zowel exposanten als bezoekers kijken reikhalzend uit naar de fysieke editie van Batibouw

Innovatief FlowFit toevoersysteem : geperfectioneerd voor een vlotte en eenvoudige installatie

Schrijf u in voor de FEBE Elements Awards!

Esthetisch en ecologisch bouwen met gevelsteen N70

Agenda

18.04.2022 Reimagining the Office A+ Magazine Release A+ 295
10.11.2022 Mos A+ Lecture Bozar, Brussels
26.04.2022 Thomas Demand A+ Lecture Bozar, Brussels
12.05.2022 Bernardo Bader A+ Lecture Bozar, Brussels

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel