h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

Prijsuitreiking | Brussels Architecture Prize

Op 13 december 2021 gaat bij Bozar de uitreiking door van de Brussels Architecture Prize. Deze prijs eert Brussel en zijn architecten. Zij kleuren de stad en genereren innoverende projecten die een bron van inspiratie zijn tot buiten de grenzen van het Gewest. Naast de vier awards – publieke ruimte, extra muros, kleine interventie en grote ingreep – worden twee eretitels uitgereikt: de Lifetime Achievement Award en de Promising Young Architect Award. Op deze avond maken we ook de grote winnaar van de publieksprijs bekend.

Dit evenement is uitverkocht! Wilt u tegelijk met het publiek de prijsuitreiking live meevolgen vanuit het Palais voor Schone Kunsten? Dat kan via onze livestream op de website van de Brussels Architecture Prize!

Grand Prix d'Architecture de Wallonie 2021

De winnaars van de Grand Prix d’Architecture de Wallonie 2021 zijn bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking afgelopen donderdag in Namen. Deze prijs, georganiseerd door de UWA, heeft tot doel het beste van de Waalse architectuur in de verf te zetten en de ontwerpers ervan aan te moedigen in hun praktijk. Uit 123 inzendingen werden acht projecten door de jury bekroond. Ontdek hieronder een selectie van de winnende projecten in detail.

Projects

Ledroit Pierret Polet, Crèche Sainte-Walburge, Luik

Het Brusselse architectenbureau Ledroit Pierret Polet (LPP) ontwierp in Luik een crèche. De architecten gebruikten de inplanting ervan om de relatie tussen meer private en meer publieke ruimtes voor kinderen te onderzoeken, en beide in elkaar te laten overgaan aan de hand van de architectuur.

Projects

Goffart Polomé – Reservoir A – Ney-Wow, Zoutloods, Houffalize

Van publieke gebouwen – van kantoren en scholen tot rechtbanken – vinden we het stilaan normaal dat de overheid een zekere architecturale kwaliteit eist. Diezelfde overheid bestiert echter ook veel utilitaire gebouwen, zoals bijvoorbeeld loodsen waar men zout voor strooidiensten opslaat

Boek in de kijker

Voor het gemenebest

‘Ending the anthropocene/ essays on activism in the age of collapse’ is, zoals de title zegt, een verzameling essays over wat te doen nu de wereld zoals we die kennen dreigt ten onder te gaan in een algemene catastrofe door de exploitatie tot ver voorbij de uitputting van alle natuurlijke hulpbronnen die de aarde ons te bieden heeft.

Products

Een zitje onder de douche verhoogt niet alleen het comfort, maar ook de veiligheid.

De HEWI-stoelfamilie overtuigt door haar moderne en tijdloze designtaal en haar hoge productkwaliteit. Het ontwerp is gebaseerd op de 950 kruk en heeft kleine, speciale extra functies, zoals een handdoekrek of diverse opbergmogelijkheden.

News

Open brief van de vlaamse bouwmeester

De gewoonte om ons individueel met de wagen te verplaatsen over soms relatief korte afstanden heeft enorme gevolgen voor ons woonmilieu. Het merendeel van onze publieke ruimte is voorbehouden voor mechanisch verkeer. De transitie naar elektrisch rijden geeft ons een aanleiding om die ruimte opnieuw in te richten.

Product News

De FEBE Elements Awards 2021 bekronen functionaliteit, esthetiek en inventiviteit van projecten in en met prefabbeton

’t Centrum van Kamp C is gebouwd met PEFC-gelabeld hout

Het hoogwaardige schuifraamsysteem MasterPatio de Archiproducts Design Awards 2021 heeft gewonnen in de categorie “bouwschil”!

Met kookplaat

Hoe kan het ontwerp van een gebouw bijdragen tot het welzijn van mensen en onze planeet?

Agenda

13.12.2021 Brussels Architecture Prize A+ Magazine Release A+ 293
Prijsuitreiking | Brussels Architecture Prize Events

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel