h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

A+ Lecture: Xaveer De Geyter

Bozar en A+ hebben het genoegen Xaveer de Geyter te mogen verwelkomen voor een lezing over zijn werk op 4 november. De Geyter richtte in 1988 zijn eigen architectenbureau op in Brussel, na een tiental jaar te hebben gewerkt voor het bureau OMA (Office for Metropolitan Architecture) in Rotterdam. Het oeuvre van XDGA bevat voornamelijk grootschalige projecten, waaronder de heraanleg van het Rogierplein in Brussel, het provinciehuis in Antwerpen en het schoolgebouw Melopee in de Oude Dokken in Gent. Momenteel werkt XDGA aan het ontwerp van het derde en laatste blok in het project City Dox in Anderlecht.

Ter gelegenheid van deze lezing schenkt onze partner Febelcem 400 vrijkaarten aan de studenten die de lezing wensen bij te wonen!

Meer info | Ticket | Inschrijving (studenten)

Architectuur Prijs Gent

De winnaars van de eerste Architectuur Prijs Gent zijn bekend. Deze nieuwe prijs bekroont het beste recente bouwwerk op Gents grondgebied. Op de slotshow tijdens de Dag van de architectuur sleepte het Bedrijfsgebouw G1812 voor Lab15 van architectenbureau Gafpa (zie A+286) de felbegeerde publieksjuryprijs in de wacht. De vakjuryprijs ging verrassend naar het Kapitein Zeppospark (zie A+290). Ontdek ze hieronder!

A+ Lecture

URA Yves Malysse Kiki Verbeeck
09.11.2021

Sinds de oprichting heeft het bureau een sterk portfolio van publieke projecten opgebouwd, waaronder de turnzaal in Ukkel (KAU), het revalidatiecentrum in Ninove (RLN), de jeugdherberg (JGK) en het woonzorgcentrum in Kortrijk (WZK).

Interviews

Yves Malysse & Kiki Verbeeck

In het kader van deze tentoonstelling komt ook een boek uit waarin naast 20 projecten ook een lang interview verschijnt met oprichters Yves Malysse en Kiki Verbeeck. Wij geven u hier alvast een voorpublicatie.

A+ Session

Bruther

Onderwijzen of ontwerpen? Specifiek of genetisch? Beperkingen of vrijheid? Minder of meer? Stéphanie Bru en Alexandre Theriot geven ongefilterde antwoorden op onze vragen. Ontdek hun antwoorden hier!

Boek in de de kijker

“La Déconstruction de la ville européenne : Euralille 1988-1995”

Op het einde van de jaren 1980 zet Pierre Mauroy, burgemeester van Lille, een vernieuwingsoperatie voor zijn stad op de rails die in de hele wereld een enorme weerklank zou krijgen. Valéry Didelon brengt het debat dat daarmee op gang kwam in kaart in dit boek.

Tentoonstelling

Institution Building, Civa

De experimentele tentoonstelling Institution Building is nog tot 7 november te zien in het CIVA in Brussel. De tentoonstelling test een nieuw en uniek format uit.

Product News

Brick Award: bekendmaking van de genomineerden

Tapijttegels gevormd door de Vlaamse landschappen

Renson outdoor: uniek staaltje automatisatie van maatwerk

Hybride ketel: het beste van twee werelden

Agenda


Warning: Illegal string offset 'sizes' in /home/customer/www/a-plus.be/public_html/wp-content/themes/aplus/single-newsletter.php on line 35

Warning: Illegal string offset 'medium' in /home/customer/www/a-plus.be/public_html/wp-content/themes/aplus/single-newsletter.php on line 35
04.11.2021 Xaveer De Geyter Architects A+ Lecture Bozar, Brussels
09.11.2021 URA Yves Malysse Kiki Verbeeck A+ Lecture Bozar, Brussels
10.11.2021-16.01.2022 URA Yves Malysse Kiki Verbeeck A+ Exhibition Bozar, Brussels
23.11.2021 Flores & Prats en Kaan A+ Talk Bozar, Brussels
22.11.2022 Lütjens Padmanabhan A+ Lecture Bozar, Brussels

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel