h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

A+288 The Housing Experiment

Het volgende nummer van A+, dat op 22 februari 2021 verschijnt, gaat over wonen. Wonen is meer dan de keuze tussen een huis of een appartement, in de stad of erbuiten. Het woonvraagstuk behelst zowel ruimtelijke kwaliteit, verdichting als betaalbaarheid. Tijdens de Coronacrisis werd de woning de plek waar je niet alleen woont, maar ook werkt, lesgeeft, je ontspant, en intens samenleeft met huisgenoten of net heel geïsoleerd alleen leeft. A+288 toont zowel betaalbare individuele woningen, als collectieve en sociale woonprojecten, zowel in een stedelijke als randstedelijke of rurale context. Projecten ook die getuigen van een zeker experiment met de woondroom of waaruit blijkt dat de architect de gangbare woontypologie in vraag stelt. Met projecten van AAiO, Auxau, Burobill, Crit., Bart Dehaene, Doorzon, Felt, Générale, Hé! – BC Materials, Janda Vanderghote, Man, Rémi van Durme, Vander Maren – Venlet.

Meer info | Abonnement

De Across lezingen gaan verder door!

Dit jaar gaan de Across lezingen digitaal verder door. De lezingen van Mamout, JDMA / Altstadt en van Goffart Polomé worden live gestreamd op onze Facebook pagina. Blijf ons zeker volgen, dan weet je meteen wanneer de video’s gepost zijn en online staan!

Across Lecture

Mamout Architectes
23.02.2021

In al hun projecten trachten Sébastien Dachy en Matthieu Busana, de mede-oprichters van Mamout, de bestaande structuur te bewaren om er een wisselend programma in onder te brengen. Architect Els Claessens van het bureau architecten Els Claessens en Tania Vandenbussche verzorgt de inleiding van hun Across lezing.

Across Lecture

JDMA / Altstadt
23.03.2021

Ontwerpen in een erfgoedcontext is voor JDMA / Altstadt een belangrijke pijler, getuige onder meer de restauratie van de stalen overkapping van het voormalige goederenstation Gare Maritime in samenwerking met Bureau Bouwtechniek. Philippe Vander Maren verzorgt de inleiding van deze lezing.

Across Lecture

Goffart Polomé Architectes
20.04.2021

In 2012 richten Brice Polomé en Damien Goffart het bureau Goffart Polomé op. Zeven jaar later wint Goffart-Polomé de Grand Prix d’architecture de Wallonie in de categorie ‘jonge architect’ met hun project voor het kinderdagverblijf Les Écureuils. Niklaas Deboutte van het bureau Meta Architectuur verzorgt de inleiding.

Project in de kijker

Theo De Meyer – Stefanie Everaert, Serra – un soggiorno segreto, Gent

Maart 2020. Tentoonstellingen worden gecanceld, lesgeven verhuist naar de virtuele wereld, projecten worden uitgesteld. Avonturen waar we naar uitkeken veranderen in teleurstellingen. Intussen blijkt leven en werken vanuit een compact appartement in het centrum van Gent steeds moeilijker door de verstikkende maatregelen in de binnenstad.

Boek in de kijker

Alles wat je wilde weten over Parijs

Parijs, zoals we de stad vandaag kennen, is in grote mate het resultaat van de indrukwekkende sanering en verfraaiing die vanaf 1853 onder Prefect Georges-Eugène Haussmann begon en – ondanks een zware crash van de beurs en de immobiliënmarkt in 1873 – tot 1914 verdergezet werd.

Product News

Showroom als concept

Soliscape, een veelzijdig licht- en soundscapesysteem voor de flexibele werkomgeving

Brick Award 22 – Inschrijvingen gestart

Agenda

22.02.2021 The Housing Experiment A+ Magazine Release A+ 288
23.02.2021 Mamout Architectes Across Lecture Online
23.03.2021 JDMA / Altstadt Across Lecture Online
20.04.2021 Goffart Polomé Architectes Across Lecture Online
26.04.2022 Thomas Demand A+ Lecture Bozar, Brussels

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel