h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

A+ Lecture by Mario Botta | 28.09.2023

Op 28 september geeft Mario Botta een lezing in Brussel georganiseerd door A+ Architecture in Belgium en Bozar.

Mario Botta is een emblematische figuur van het postmodernisme in de architectuur. Hij ontwerpt scholen, banken, bibliotheken en kerken. In zijn 50-jarige carrière heeft Mario Botta internationaal bekende projecten gerealiseerd zoals het MOMA-museum in San Francisco, de Kathedraal van de Opstanding in Évry en het Jean Tinguely-museum in Basel. Hij ontwerpt unieke ruimtes door het gebruik van eenvoudige geometrische vormen, de keuze van specifieke materialen en de beheersing van licht. De lezing zal doorgaan in het Frans.

Meer info | Tickets

De Orde van Architecten is op zoek naar gepassioneerde architecten

In oktober worden nieuwe verkiezingen gehouden om de provinciale raden van de Orde van Architecten. Deze verkiezingen staan open voor zowel ervaren als jonge architecten. Kandidaturen voor de verkiezingen kunnen tot 12 september worden ingediend. Stel je hier kandidaat.

Across Exhibition

Across on Tour
16.06.2023-02.09.2023

Nog maar een paar dagen om de tentoonstelling Across on Tour,  gewijd aan het werk van acht jonge architectenbureaus, in het MAD te ontdekken. Hierin stellen ze hun architectuurpraktijk voor in reactie op het gemeenschappelijk thema ‘Transformatie’.

Competitions

TM URA-ALTSTADT, Sociaal-cultureel Ontmoetingscentrum Sint-Andries, Antwerpen

De infrastructuur van het Cultureel Ontmoetingscentrum Sint-Andries in Antwerpen, is verouderd en belemmert de toekomstplannen van het stadsbestuur voor de ontmoetingsplek. Daarom organiseerde de stad een ontwerpwedstrijd die gewonnen werd door URA Yves Malysse Kiki Verbeeck en Altstadt.

A+ Exhibition

Play. NU architectuuratelier
18.10.2023-28.01.2024

De tentoonstelling ‘Play’ in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel is een ervaring die u niet mag missen voor ze sluit op 28 januari 2024. Ter gelegenheid van de overzichtstentoonstelling verscheen de eerste monografie van het bureau, die een prikkelende blik werpt op hun aanpak.

News

WTC, A never-ending love story

Op 8 september gaat de film ‘WTC A never-ending Love Story’, in première in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. A+ geeft 5 duo-tickets weg aan haar lezers.

News

Festival van de Architectuur 2023

Van 5 tot 10 september 2023 nodigt het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) u uit voor de vierde editie van het Festival van de Architectuur (F/a) in Antwerpen. Probeer een ticket te winnen voor het colloquium As Found van het Festival van de Architectuur bij aankoop van een A+ More-abonnement!

News

IN MEMORIAM

Op 14 augustus overleed de architect Bruno Albert. Goede gebouwen maken met de juiste stedenbouwkundige keuzes was zijn ambitie.

Products

UIA Congres 2023

A+ nam deel aan het het UIA World Congress of Architects 2023 in Kopenhagen in juli. Dit driejaarlijkse congres benadrukt telkens opnieuw het potentieel van architectuur om een betere samenleving vorm te geven binnen een duurzamere gebouwde omgeving.

Products

De MSI werft aan

De Maatschappij voor Stedelijke Inrichting van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zoekt voor indiensttreding een ‘projectleider bouwheerschap’ (m/v)

Products

CUPRA BORN, als elektrisch rijden buitengewoon wordt

De CUPRA Born verlegt de grenzen van 100% elektrisch rijden en legt de lat heel hoog qua standaarduitrusting.

Product News

Tectum Group neemt dakdekker DSB over

Realty vindt plaats in het Gare Maritime in Brussel

Viessmann breidt warmtepomp aanbod uit voor het commerciële segment

Naar een klimaatneutrale baksteensector : Eco-formaten

Agenda

16.06.2023-02.09.2023 Across on Tour Across Exhibition MAD, Bruxelles
25.09.2023 On Campus: Designing Higher Education A+ Magazine Release A+ 303
28.09.2023 Mario Botta A+ Lecture Bozar, Brussels
18.10.2023-28.01.2024 Play. NU architectuuratelier A+ Exhibition Bozar, Brussels
16.11.2023 Mary Duggan A+ Lecture Bozar, Brussels
18.11.2023 Vier samen met ons 50 jaar Architectuur Reset

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel