h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

Brussels Architecture Prize

Award Ceremony | 12.12.2023

Op dinsdag 12 december 2023 vindt de uitreiking van de Brussels Architecture Prize plaats in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Deze prijs zet opnieuw de Brusselse architectuur en haar architecten in de verf. Zij maken de stad en ontwikkelen innovatieve projecten die een bron van inspiratie zijn tot ver buiten de grenzen van het Gewest. De prijs bekroont één winnaar per categorie. Naast de vier prijscategorieën – Public Space, Extra Muros, Small Intervention en Major Intervention – worden er ook twee eretitels uitgereikt, de Lifetime Achievement Award en de Young Promising Architect Award. Op deze avond wordt ook de winnaar van de publieksprijs, de People’s Choice Award bekendgemaakt.

Op de prijsuitreiking zullen ook leden van de internationale jury aanwezig zijn. Meriem Chabani, Job Floris, Kaye Geipel, Dorte Mandrup en Eva Prats overhandigen de prijzen en geven inzicht in hun keuzes. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar van de speciale editie A+305 Brussels Architecture Prize 2023.

Meer info | Tickets

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat wordt uitgevoerd door Urban in co-productie met A+ Architecture in Belgium. Deze tweejaarlijkse prijs wordt voor het eerst uitgereikt in 2021, in partnerschip met het CIVA en Bozar.

Schrijf een opinie voor A+!

A+ Architecture in Belgium is op zoek naar onderzoekers, schrijvers, critici, ontwerpers en planners om bij te dragen aan de opinierubriek van het tijdschrift A+. Geïnteresseerd? Dien dan een tekst in over één van de volgende onderwerpen. De beste tekst publiceren we in A+306 Building for Culture, Designing the City (februari 2024). Een selectie uit de andere teksten verschijnt online. Bekijk de thema’s.

Actualiteit

A+ Session with NU architectuuratellier

Armand Eeckels en Halewijn Lievens nemen deel aan onze A+ Session met dilemma’s zoals Individueel of collectief? Culturele of zorgarchitectuur? Homemade of high-tech? Ontdek hun antwoorden!

Project

urbain architectencollectief, Heuvelheem, Audenarde

Het Gentse urbain architectencollectief verbouwde een herenhuis voor zorgverlener Heuvelheem vzw. De architecten renoveerdeb het pand en breidden het uit in de richting van de grote tuin, met een volume van één bouwlaag hoog.

A+ Exhibition

Play. NU architectuuratelier
18.10.2023-28.01.2024

De tentoonstelling ‘Play’ in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel is een ervaring die u niet mag missen voor ze sluit op 28 januari 2024. Ter gelegenheid van de overzichtstentoonstelling verscheen de eerste monografie van het bureau, die een prikkelende blik werpt op hun aanpak.

Project

agmen - Carton123, BRONS, Anderlecht

In de Bronsstraat, die het centrum van Anderlecht verbindt met het kanaal, springt het Maison des Artistes in het oog. Dit voormalige herenhuis met uitgebreid lijstwerk is dan ook het uitgangspunt voor de aanpalende nieuwbouw crèche.

Review

Designing Cities: Basics, Principles, Projects

Recent verscheen bij Birkhauser een tweede, herwerkte uitgave van Designing Cities: Basics, Principles, Projects van Leonhard Schenk uit 2012.

A+ Talk

Klaas Goris & Dorte Mandrup
30.01.2024

Op 30 januari 2024 verwelkomen A+ Architecture in Belgium en Bozar Dorte Mandrup en Klaas Goris in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel voor een thematische lezing. De twee architecten zullen enkele bijzondere projecten uit hun architectuurpraktijk toelichten.

Archief

Une indignation pleine d’espoir

In 2023 bestaat A+ 50 jaar! Om dit te vieren bieden we in elk nummer een unieke blik op ons rijke tijdschriftenarchief, aan de hand van een heruitgave van enkele oude artikels die aansluiten op de thematiek van het laatste nummer.

Info

imm cologne 2024

Nieuw beursconcept stimuleert verbinding en kennisuitwisseling. Van 14 t/m 18-01-2024 wordt Keulen opnieuw het middelpunt van de wereldwijde interieur-scene.

Product News

Loggia Canvas : zes nieuwe doeken geven schuifpanelen meer cachet

Kleursynergie tussen schakelaars en deurklinken

Verwachtingen bij eerste editie Design Nation ruimschoots overtroffen

Van oude snoepfabriek naar een urban en opvallend kantoorgebouw

Agenda

03.12.2023-.. Play. NU architectuuratelier: rondleiding A+ Exhibition Bozar, Brussels
05.12.2023 Social Inclusion Brussels Architecture Prize Debate A+ Debate CIVA, Brussel
09.12.2023-.. Play. NU architectuuratelier: visite guidée A+ Exhibition Bozar, Brussels
Award Ceremony Brussels Architecture Prize Event Evenement
30.01.2024 Klaas Goris & Dorte Mandrup A+ Talk Bozar, Brussels

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel