h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

OUT NOW! A+306 Building for culture

Steden zetten massief in op culturele infrastructuur, denk aan het M HKA in Antwerpen, Het S.M.A.K. in Gent, het nieuwe theater in Louvain-la-Neuve of het Biermuseum in het voormalige Beursgebouw in Brussel. Wat zijn deze nieuwe emblematische gebouwen precies en hoe hertekenen zij de stad? Welke architectuur verbeeldt vandaag de culturele infrastructuur en hoe verhoudt deze zich tot de bestaande strategieën van citymarketing? A+ ontleedt de architectuur van nieuwe cultuurgebouwen en analyseert hoe deze de stad niet alleen een nieuw gezicht maar ook een nieuwe identiteit kunnen geven.

Bestellen A+306 | Abonnement

A+ zoekt een freelance journalist voor het schrijven van webartikels

Visie Amaryllis Jacobs

Si hortum in bibliotheca habes, deerit nihil

Volgens Cicero ontbreekt het je aan niets als je een tuin en een bibliotheek hebt. Een betonnen roepsteen in de patio van de bibliotheek van Office in Sint-Martens-Latem, een kunstwerk van Richard Venlet, draagt bovenstaand opschrift. Het is me een eer om als nieuwe artistiek directeur van A+ de bibliotheek en tuin die het architectuurtijdschrift en -programma is, voor u vanaf nu aan te vullen en verder aan te leggen.

Projects

Bruxelles chantait, Bruxelles bruxellait

De Brusselse Beurs wordt – voor het eerst – een stedelijk interieur met veel allure. Op de bovenetages kwam er ook een biermuseum. Het vreemde gevolg is dat het gebouw zijn symbolische aura verliest: het dreigt een louter toeristische plek te worden.

Opinions

20 jaar culturele infrastructuur

Chantal Dassonville heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en erkenning van de Waalse en Brusselse architectuur, in België en daarbuiten. In dit artikel blikt ze terug op 20 jaar kwaliteitsarchitectuur in culturele gebouwen.

A+ Talk

Martin Rauch & BC architects & studies & materials
02.04.2024

A+ en Bozar nodigen je graag uit voor de thematische dubbellezing ‘Building with local materials’, met Martin Rauch en BC architects & studies & materials. De lezing vindt plaats op op 2 april 2024 en gaat door op een andere locatie dan gewoonlijk: in het Auditorium 490 – Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (5 museumstraat, Brussel).

A+ Session

Dorte Mandrup

Dorte Mandrup maakt keuzes in onze nieuwste A+ Session. De Deense architecte kiest tussen ‘Concept of Uitvoering’, of ‘erfgoed of nieuwe gebouwen’. Ontdek haar antwoorden in deze korte video!

Products

Onzichtbare steden: paneldiscussie met het bureau Mario Cucinella

Ter gelegenheid van de Italian Design Day nodigen wij u uit voor de paneldiscussie over Onzichtbare steden: inclusie, innovatie en duurzaamheid die op 14 maart om 18.30 uur wordt gehouden in het Istituto Italiano di Cultura in Brussel en de voertaal is Engels.

Product News

Amani, high-end architectuur voor buitenleven in complete harmonie

Wordt u laureaat van de RENOLAB.B-projectoproep?

Bosq en Bulo introduceren baanbrekende WoodSaver®-technologie voor duurzamere fineerproductie

Een platdakvenster op zonne-energie voor eenvoudige installatie zonder kabels

Agenda

02.04.2024 Martin Rauch & BC architects & studies & materials A+ Talk Royal Museums of Fine Arts, Brussels
15.04.2024 Mixing & Stacking A+ Magazine Release A+ 307
22.04.2024 Junya Ishigami A+ Lecture Bozar, Brussels

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel